KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Reakce Lesů ČR na hrubě zkreslené a zavádějící informace z tiskové konference Věcí veřejných

14/02/11
Kateřina Patočková

Lesy ČR zcela jednoznačně odmítají, že by smlouva se společností LST byla jakkoli nestandardní.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Reakce Lesů ČR na hrubě zkreslené a zavádějící informace z tiskove konference Věcí veřejných

Hradec Králové, 11. února 2011 – Lesy ČR zcela jednoznačně odmítají, že by smlouva se společností LST byla jakkoli nestandardní. Dokonce není ani ojedinělá, již na sklonku roku 2008 podepsal bývalý generální ředitel Lesů ČR podobnou smlouvu s Lesy hluboká nad Vltavou.

Lesy ČR se rovněž velmi důrazně ohrazují proti tvrzení pana poslance Novotného, že smlouva se společností LST byla uzavřena "za hrubou miliardu korun". Skutečnost je taková, že smlouva s LST je v řádech jednotek milionů a veškerý objem prodeje štěpky v řádech desítek milionů korun.

Podobně nesmyslné je vyjádření o problematických dražbách majetku a dokonce o obvinění z pletichy při veřejné soutěži. Tato stanoviska pana poslance Novotného již nelze označit jinak než jako lživá. Z pletichy ve veřejné soutěži nebyly Lesy ČR nikdy obviněny, žádné problematické dražby neexistují!

Zarážející skutečností je, že všechny detailní informace kolem problematiky těžebních zbytků byly již v minulosti opakovaně vysvětleny, a to včetně podmínek smluvního vztahu se společností LST. Pan poslanec Novotný všechny tyto informace obdržel a všechna fakta tak nepochybně zná. Namísto věcné diskuze však proti vedení Lesů ČR v čele s generálním ředitelem Svatoplukem Sýkorou vede lživou a štvavou kampaň, ve které používá stejně účelově zkreslené a překroucené informace jako například hnutí duha a další kritici, kteří nejsou ochotni jakékoli argumenty Lesů ČR přijmout.

Zbyněk Boublík

Tiskový mluvčí Lesů ČR

Tel.: +420 724 813 301, e-mail: Boublik@lesycr.cz

 

Zařazeno v Lesnictví