KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Lesy ČR zlepšují servis pro návštěvníky Plzeňského kraje – nové turistické altány a chodníky.

24/01/12
Ing. Eva Chromečková

Tisková zpráva ze dne 18. 1. 2012

Lesy ČR v závěru loňského roku významně vylepšily servis pro návštěvníky Plzeňského kraje. U obce Lužany, v okrese Plzeň jih, nejprve otevřely na Lužanské hoře dokončený dřevěný Altán Taneček a jen o kousek dál také nově upravený turistický chodník o délce 355 metrů, který k tomuto altánu vede. Ve stejnou dobu pak Lesy ČR zprovoznily další dva zcela nové dřevěné turistické altány, tentokrát v okrese Domažlice. První z nich se nachází u lesní cesty Střelnice-státní hranice, v místě nesoucí název Lučina, kousek od obce Nemanice, přímo na státní hranici se Spolkovou republikou Německo. Druhý nový altán, U pramenů Radbuzy, turisté najdou hojně navštěvovaném místě nesoucí název Závist, nedaleko obce Rybník.

"Celkové náklady na výstavbu uvedených zařízení dosáhly výše půl milionu korun a byly hrazeny ze speciálního Programu 2020, kterým Lesy ČR celostátně podporují veřejně prospěšné funkce lesů. V roce 2011 z tohoto programu podnik v Plzeňském kraji investoval na podobné účely částku pět milionů korun," uvádí ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Plzeň Ivan Klik.

Bližší informace v přiložené tiskové zprávěTuristický chodník k altánu TanečekAltán TanečekPřístřešek U pramene RadbůzyPřístřešek státní hranice

Zařazeno v Ekonomika a politika