KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Vyhlášení 11. ročníku soutěže o Farmu roku (2012)

11/05/12

Farma se hodnotí podle pěti kritérií: celkový vzhled farmy, organizace práce, ekonomické výsledky, zamýšlený rozvoj a zapojení rodiny do chodu farmy. Přihlášky do 30. června 2012.

Vyhlášení 11. ročníku soutěže o Farmu roku (2012)

Je vyhlášen 11. ročník prestižní soutěže Farma roku, která si získává stále větší oblibu a zájem veřejnosti. V průběhu minulého desetiletí dokázali účastníci této soutěže, jak úspěšně navázali na staré selské tradice a že rodinné farmy jsou základem moderního evropského zemědělství a živého venkova.

Populární soutěž o Farmu roku vstupuje do druhého desetiletí

 

 

V tuto chvíli otevíráme již 11. ročník prestižní soutěže Farma roku, která si získává stále větší oblibu a zájem veřejnosti. Soutěže, v níž rodinné farmy z různých regionů ASZ s různorodou charakteristikou, strukturou či velikostí hospodářství prezentují svůj podnikatelský záměr. Soutěže, která dokazuje, že šikovný sedlák si dokáže najít svou cestu a umí využívat konkrétních podmínek své oblasti či regionu k úspěšnému podnikání.  

 

V průběhu minulého desetiletí dokázali účastníci této soutěže, jak úspěšně navázali na staré selské tradice svých předků a že rodinné farmy jsou základem moderního evropského zemědělství a živého venkova. 

 

Proto letos neváhejte a pochlubte se i vy s výsledky dlouholeté práce své rodiny. Ukažte široké veřejnosti, jak český sedlák dokáže zvelebit svou rodinnou farmu a stát se úspěšným a uznávaným podnikatelem. Jak pozitivní má vliv na rozvoj a zatraktivnění obce, v níž žije a podniká.    

 

Jedenáctý ročník soutěže vyhlašuje opět Předsednictvo ASZ ČR a své členské farmy (bez ohledu na jejich zaměření a velikost) do něj může nominovat každý region ASZ.  V průběhu července a srpna proběhne hodnocení přihlášených farem dle pěti kritérií: celkový vzhled farmy, organizace práce, ekonomické výsledky, zamýšlený rozvoj a zapojení rodiny do chodu farmy.

 

Slavnostní vyhlášení, které se každoročně těší velkému mediálnímu zájmu, se uskuteční před Vánoci v rámci komponovaného večera v některém z pražských divadel. Na úspěšné farmy, které se umístí na prvních místech, čeká i zajímavá finanční odměna. Hlavní cena bude ve výši 100 tisíc korun, pro farmy na 2. až 5. místě pak 40, 30, 20 a 10 tisíc korun. Zahoďte tedy zbytečnou skromnost a ostych, vždyť mezi oceněnými může být v letošním roce právě vaše farma!

 

  

Podmínky soutěže: 

Do soutěže se může přihlásit každý člen ASZ (kromě členů výběrové komise), bez ohledu na výrobní zaměření, velikost farmy či přírodní podmínky, v nichž hospodaří. Jeho farma pak je hodnocena v pěti kriteriích (viz výše). Podmínkou je ale nominace mateřským regionem ASZ.

Pokud máte zájem o účast v soutěži, kontaktujte vaši regionální ASZ, která farmu do soutěže nominuje. Vítány jsou

samozřejmě i přihlášky od členů, kteří se Farmy roku již účastnili v předešlých letech a chtějí vylepšit svoje umístění v

soutěži.

 

Vyplněnou přihlášku pak můžete zaslat do hlavní kanceláře ASZ ČR mailem (kancelar@asz.cz)

nebo poštou (Dělnická 30, Praha 7).


Termín, do kdy je možné svou farmu přihlásit, je 30. června 2012.


Šárka Gorgoňová, tisková referentka ASZ

 

FR01) Vítězem Farmy roku 2011 se stalo vinařství rodiny Kosíkových z Tvrdonic u Břeclavi.   

FR02) Farma rodiny Mejsnarových, zaměřená na chov skotu na produkci mléka, vybojovala prvenství v roce 2010.

 

 Kontakt:
Ing. Jaroslav Šebek, tajemník ASZ ČR

tel.: 777 032 332

e-mail: jaroslav.sebek@asz.cz

 

Šárka Gorgoňová

Asociace soukromého zemědělství ČR

Dělnická 30

170 00 Praha 7

tel.: 604 849 294, 266 710 413

sarka.gorgonova@asz.cz

Populární soutěž o Farmu roku vstupuje do druhého desetiletí