KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Zemědělci oslaví jihomoravské dožínky

07/08/12

Zdroj: http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=188921&TypeID=2

Stejně jako v loňském roce oslaví zemědělci jihomoravské dožínky na brněnském Mendlově náměstí. Symbolické zakončení žní zde vyvrcholí předáním dožínkových věnců v první zářijový den.

A nezůstane jen u oficialit – na příchozí čeká bohatý doprovodný program, který zahájí tradiční krojovaný průvod centrem moravské metropole. Jihomoravské dožínky již poosmé zorganizuje Jihomoravský kraj společně s Regionální agrární komorou za spolupráce s Městem Brnem. Nad akcí přijal osobní záštitu jihomoravský hejtman Michal Hašek.
Jihomoravské dožínky 2012, sobota 1. 9. 2012:

• Mendlovo náměstí – Začátek jarmarku a hudební produkce v místě konání v opatské zahradě za bazilikou v 9:00
• Dožínkový průvod – Start ve 12:00 od Krajského úřadu JMK směr Joštova, Rašínova, Nám. Svobody, Zámečníkova, Dominikánská,   Šilingrovo nám., Pekařská, Mendlovo náměstí. 13:00 poděkování za úrodu opatem Lukášem Evženem Martincem
• Dožínkové pásmo od 13:10 na hlavním pódiu v zahradě (Dožínkové pásmo – folklorní soubor z Tvrdonic, vyhlášení výsledků soutěží Regionální potravina a Zlatá chuť jižní Moravy, cimbálová muzika Vojara, Divadélko na stromě, Meteor „z Prahy“ – hudební skupina divadla Husa na Provázku). Po celý den výstava historických a soudobých hasičských vozů, hry a soutěže pro děti.

Plakát jihomoravských dožínek ZDE (pdf, 2,4 MB).