KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ministr Petr Bendl jmenoval novou Radu Vinařského fondu ČR

25/10/12

Ministr Petr Bendl jmenoval novou Radu Vinařského fondu ČR Ministr zemědělství Petr Bendl dnes jmenoval novou Radu Vinařského fondu České republiky. Učinil tak na návrh vinohradnických a vinařských sdružení, které k tomuto kroku vyzval letos v září. Rada, kterou tvoří celkem jedenáct členů, je jedním ze tří orgánů Vinařského fondu. Dalšími jsou ředitel Fondu a […]

Ministr Petr Bendl jmenoval novou Radu Vinařského fondu ČR

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes jmenoval novou Radu Vinařského fondu České republiky. Učinil tak na návrh vinohradnických a vinařských sdružení, které k tomuto kroku vyzval letos v září. Rada, kterou tvoří celkem jedenáct členů, je jedním ze tří orgánů Vinařského fondu. Dalšími jsou ředitel Fondu a Dozorčí rada.

Členy nově jmenované Rady jsou Tibor Nyitray, Petr Marcinčák, Pavel Vajčner, Ondřej Beránek, Liana Hrabálková, Jaroslav Javornický, Stanislav Rudolfský, Hynek Holánek a Miroslav Hrabal. Dalšími dvěma členy jsou zástupce Ministerstva zemědělství a zástupce Jihomoravského kraje. Vinařský fond vznikl v roce 2002. Po vstupu ČR do Evropské unie Fond výhradně podporuje marketing vína, rozvoj vinařské turistiky a informuje veřejnost o vinohradnictví a vinařství. Pracuje na obdobné bázi jako organizace v ostatních vinařských zemích Evropy.

Vizitky členů nové Rady Vinařského fondu:

  • Tibor Nyitray je předsedou největší vinohradnické a vinařské organizace, a to Svazu vinařů ČR, a spolumajitelem vinařství Sonberk, a.s.
  • Petr Marcinčák je členem mj. představenstva Svazu vinařů ČR, předsedou Sdružení vinařů mikulovské podoblasti a majitelem rodinného vinařství Víno Marcinčák.
  • Pavel Vajčner je mj. místopředsedou Českomoravského svazu výrobců vína, členem představenstva Potravinářské komory ČR a předsedou představenstva a generálním ředitelem akciové společnosti Znovín Znojmo.
  • Ondřej Beránek je viceprezidentem Českomoravského svazu vinařských podniků a jednatelem a předsedou tříčlenného obchodního vedení společnosti Bohemia Sekt.
  • Liana Hrabálková je zakládající aktivní členkou Komturátu Čechy Evropského řádu rytířů vína ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE a marketingovou ředitelkou společnosti Vinné sklepy Roztoky, s.r.o.
  • Jaroslav Javornický je členem Svazu vinařů ČR, dozorčí rady Vinařské asociace ČR a jednatelem společnosti Spielberg CZ, s.r.o.
  • Stanislav Rudolfský je jednatelem a spolumajitelem společnosti Vinné sklepy Kutná Hora, spol. s r.o.
  • Hynek Holánek je mj. předsedou sdružení Moravín, členem představenstva Svazu vinařů ČR a majitelem soukromé firmy Vinařství Holánek.
  • Miroslav Hrabal se podílel na privatizaci Šlechtitelské stanice vinařské ve Velkých Pavlovicích, kde pracoval jako jednatel, ředitel, vlastník a posléze majoritní akcionář a předseda představenstva. Poté, co v roce 2009 akcionáři firmu prodali, se začal věnovat menší rodinné firmě zabývající se výrobou vína, vinařskou turistikou a enogastronomií.

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Aktuality