Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012 – vítězné výrobky
Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012 vítězné výrobky Zavařené uzené maso Barva na řezu je růžovo-zlato-hnědá. Vůně je příjemná po naloženém a zavařeném mase, provoněná kořením a lehce nasoleným lákem. Chuť je typická pro region Slovácko, přiměřeně slaná, podbarvená hřebíčkem a česnekem. Maso je měkké, vláčné a šťavnaté, s chutí podomácku vyuzeného. Toho je […]
Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012
vítězné výrobky
Zavařené uzené maso
Barva na řezu je růžovo-zlato-hnědá. Vůně je příjemná po naloženém a zavařeném mase, provoněná kořením a lehce nasoleným lákem. Chuť je typická pro region Slovácko, přiměřeně slaná, podbarvená hřebíčkem a česnekem. Maso je měkké, vláčné a šťavnaté, s chutí podomácku vyuzeného. Toho je dosaženo tradičním způsobem naložení v kořeněném láku a pomalým a vydatným uzením.
Kategorie: Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Výrobce: MASPRO, s.r.o.
Křičkova 3867/28, Hodonín, 69501
Telefon: 518 346 022
Adresa WWW: www.maspro.vyrobce.cz
Židlochovický Jihomoravák
Fermentovaný výrobek s ušlechtilou plísní. Na povrchu salámu je ušlechtilá plíseň a etiketa na perforovaném průhledném obalu. Jsme jediný výrobce v kraji a druzí v České republice, kdo vyrábí tento druh salámu. Výrobek prodáváme pouze v našich prodejnách i jako dárek z našeho regionu. Vyznačuje se specifickou chutí tohoto druhu salámu, která je kořeněná a jemně slaná. Mozaika je jemná a tmavší barvy. Výrobek obsahuje 96 % vepřového a hovězího masa. Jihomoravák se dobře doplňuje s moravským vínem a je vhodný i pro bezlepkovou dietu.
Kategorie: Masné výrobky trvanlivé
Výrobce: Řeznictví-uzenářství Janíček&Čupa
František Janíček
náměstí Míru 26, 667 01 Židlochovice
Telefon: 547 238 187
Adresa WWW: www.reznictvi-zidlochovice.cz
Kozí sýr SEDLÁK — archivní sýr eidamového typu
Archivní kozí sýr eidamového typu, zrající minimálně 6 týdnů se sušinou téměř 70 %, plné mléčné chuti se smetanovou příchutí a podtónem kozího mléka. Je vyrobený ze 100% kozího mléka od koz pasoucích se v Moravském krasu. Minimální trvanlivost je dva měsíce, kozí sýr SEDLÁK je výborný k vínům i k přímé konzumaci.
Kategorie: Sýry včetně tvarohu
Výrobce: Eva Sedláková
Šošůvka 45, 67913
Telefon: 516 435 371
Adresa WWW: www.sedlakkozy.cz
E-mailová adresa: sedlak.kozy@centrum.cz
Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant
Pikantně dochucený šáteček z křehkého listového těsta plněný odlehčenou náplní z rostlinné bílkoviny „ROBI". Do pikantní náplně se používá pomleté rostlinné maso „ROBI", pórek, červená fazole, kukuřice, rajčata a koření. Pečivo je určené pro diabetiky i jiné formy diet vyjma bezlepkové. Výrobek je jedinečný tím, že bílkovina „ROBI" je ze všech alternativ masa masu nejvíce podobná a navíc také tak chutná. Jedná se o specifický výrobek JM kraje.
Kategorie: Pekařské výrobky včetně těstovin
Výrobce: EUROBI spol. s r.o.
Nádražní 376, Újezd u Brna
Telefon: 544 224 220
Adresa WWW: www.robi.cz
Perníkový řez
Vůně skořice, badyánu, hřebíčku a dalších ingrediencí je základem pro tento dezert. Náplň je vyráběná podle vlastní receptury. Má jemnou máslovou příchuť, ale vylehčenou formu. Vláčná konzistence perníkových plátů je doplněna výraznou chutí ovocné marmelády. Tento zákusek vyrábíme ve 2 velikostech: 110 g, ale i v provedení mini – 30 g. Lze objednat i v celku jako dort. Perníkový řez je na trhu právě 20 let a jsme pyšní na to, jak se zvýšila jeho výroba.
Kategorie: Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Výrobce: Cukrářství, perníkářství Pusinka
Ing. Jarmila Křížová
Palackého třída 1379/97, Brno, 61200
Telefon: 541 211 956
Adresa WWW: www.cukrarna-pusinka.cz
Vyškovský Březňák
Tradiční česká technologie s otevřeným hlavním kvašením a zráním v historických sklepích. Třikrát chmelené. Světlý prémiový ležák plzeňského typu, jemuž se při výrobě věnuje zvýšená péče. Charakteristická vyšší plnost, harmonická intenzivnější hořkost, zlatá barva. Zrání v ležáckých sklepích probíhá minimálně 60 dnů při nízkých teplotách. Složení: pitná voda, ječné slady, upravený chmel, chmelový produkt. Obsah alkoholu: 5,2 % obj. Balení: přepravka pivní Kompakt 20 ks lahví, 0,5 l, typ České pivo, sud KEG typ Flach Kombi 30 l, 50 l.
Kategorie: Alkoholické a nealkoholické nápoje ( s vyj. vína)
Výrobce: CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s.
náměstí Čsl. armády 116/4, 68201 Vyškov
Telefon: 517 326 411
Adresa WWW: www.pivovyskov.cz
Tuřanské kysané zelí ve slaném nálevu
Tradiční Tuřanské kysané zelí je vyráběno z vlastních vypěstovaných hlávek podle starých selských receptů za použití zelí, vody, soli a kmínu. Jednou ze základních součástí této receptury je dusání zelí v kvasných kádích šlapáním. K výrobě jsou používány špičkové odrůdy kruhárenského zelí, pěstované z přímé výsadby pod závlahou na vybraných pozemcích, které dodávají zelí specifickou vůni a chuť.
Kategorie: Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Výrobce: AGRO Brno – Tuřany, a.s.
Dvorecká 363/31, Brno, 62000
Telefon: 545 232 635
Adresa WWW: www.agro-turany.cz
Moravský Podplameník — HRUŠÁK
Sladký koláč pečený v pojízdné chlebové peci vytápěné dřevem. K přípravě Podplameníků používáme regionální potraviny, jídla jsou připravována na místě v pojízdné chlebové peci vytápěné dřevem a podávána čerstvá zákazníkům k přímé konzumaci. Složení: chlebové těsto, povidla, hrušky, koření, posypová směs, máslo.
Kategorie: Ostatní
Výrobce: Vlastimil Valášek
9. května 200, Veverská Bítýška, 66471
Mobilní telefon: +420773202666
Adresa WWW: www.flamescook.cz
Zařazeno v Kvalitní potraviny z jižní Moravy