KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Food Tourism Forum

27/05/13
Ing. Eva Chromečková

31. května 2013, Mikulov

FOOD TOURISM

Byly doby, kdy lidé cestovali do vzdálených zemí pouze za historickými stavbami, krásami místní krajiny nebo vstříc dobrodružným zážitkům.

Dnes však stále více návštěvníků směřuje do míst, která lákají turisty na místní kuchyni, tradiční nápoje, regionální potraviny.

FOOD TOURISM, tedy cestování za jídlem a pitím se stalo významným fenoménem a stojí za to mu důkladněji porozumět.

        Odborné setkání je určeno odborníkům z oborů turismu, gastronomie, producentům potravin a nápojů, zástupcům státní správy a samosprávy, představitelům oborových asociací a organizací.

        Hlavním cílem setkání je diskutovat nové trendy v oblasti turismu zaměřeného na kulinární zážitky a ukázat nové možnosti a potenciál, který tento pohled na turismus přináší nejen turistickým destinacím, ale i dalším subjektům ze souvisejících oborů.

        Odborné setkání se koná v zahajovací den tradičního Mikulovského gourmet festivalu (31. 5. – 2.  6. 2013), který je čtyřdenní oslavou moravské kuchyně při snoubení se skvělými moravskými víny ve vyhlášených restauracích magického vinařského města Mikulova.

Na tomto setkání se budou prezentovat se svými nejen vítěznými výrobky úspěšní účastníci potravinářských soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2013.

 

Pořadatel odborného setkání: Centrum podpory marketingového vzdělávání, o.s.

 

Zařazeno v Aktuality z regionu