KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Traditional and wild na mezinárodní zahradnické výstavě FLORA Olomouc 2013

08/08/13
Ing. Eva Chromečková

Pozvánka na mezinárodní výstavu FLORA Olomouc 2013 s účastí mezinárodního projektu Traditional and wild.15. – 18. 8. 2013 výstaviště FLORA Olomouc

 

Účast projektu TaW na Floře Olomouc 2013

(12. srpen 2013)

Traditional and wild na mezinárodní zahradnické výstavě  FLORA 2013 v Olomouci

 

V pavilonu H olomouckého výstaviště se v rámci letní etapy, tak jako v roce 2003, 2005, 2007, 2009 a 2011 představí sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin  PELERO CZ. Členy jsou pěstitelé a zpracovatelé z České republiky, ale i instituce a jednotlivci ze Slovenska. V současné době má sdružení cca 40 členů a v nové podobě pracuje od roku 2007. Sdružení si neklade za cíl sdružovat všechny podnikatelské subjekty a soukromé osoby, ale snaží se o širokou komunikaci a spolupráci se všemi, kdo se o léčivé rostliny zajímají. Sdružení PELERO CZ má dosud sídlo na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně, která nás tímto podporuje.

Letní etapy se účastní 17 vystavovatelů, členů PELERA CZ, kteří připravili svoje výpěstky, produkty z léčivých rostlin a další zajímavosti.

Samostatný stánek má pro prezentaci připraven i náš projekt Traditional and wild – Tradiční využívání planých rostlin. Cílem je chránit a sdílet mizející kulturní dědictví, a zlepšit životní situaci sociálně slabých skupin a posílit komunity lidí žijících ve venkovských oblastech Maďarska, Polska, České republiky a Slovinska. Návštěvníci expozice mohou získat výukové materiály, kontakty, informace o nové sušárně. Představíme i výrobky, kterým jsme pomáhali „na svět“. Máme pro Vás připraveny nové letáky a krásnou brožurku o výsledcích projektu. Během 4 dnů proběhne 9 odborných přednášek. Ty se budou konat v „přednáškovém centru“ v pavilonu H, kde je ostatně celá expozice sdružení pod společným názvem „Venkovská bylinková zahrada“. Tento projekt je realizován prostřednictvím nadnárodního programu pro Střední Evropu (CENTRAL EUROPE) a spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF).

 

V Brně dne 8. 8. 2013.

 

Ing. Gabriela Růžičková, Ph.D.

 

manažerka projektu za MENDELU

 

 

Zařazeno v O projektu