KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Mezinárodní projekt Traditional and wild na veletrhu REGIONTOUR a GO 2014

20/01/14
Ing. Eva Chromečková

Prezentace projektu Traditional and wild – Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech a festival krajových specialit a regionálních potravin ve dnech 16. – 19. 1. 2014 – Veletrhy Brno, a.s.

 

 

Mezinárodní projekt Traditional and wild

na veletrhu REGIONTOUR a GO 2014

 

 

Tisková zpráva

 

Celkem devět partnerů projektu z Maďarska, Polska, Slovinska a České republiky se snaží vytvořit strategii a vzdělávání, která přispějí k oživení kulturních tradic – využití sběru  a zpracování planě rostoucích rostlin a tím i k posílení místních komunit ve vybraných regionech Maďarska, Polska, Slovinska a České republiky. V pavilonu P na mezinárodním veletrhu REGIONTOUR 2014 a na festivalu krajových specialit a regionálních potravin RegFoodFest 2014 prezentovala Regionální agrární komora Jihomoravského kraje dosavadní aktivity projektu. Návštěvníci veletržní expozice projektu Traditional and wild získali informace o cyklu vzdělávacích seminářů pro zájemce o sběr a zpracování bylin a o seminářích zaměřených na principy udržitelnosti sběru planě rostoucích bylin, které uskutečnila Regionální agrární komora Jihomoravského kraje společně s dalším českým partnerem, Mendelovou univerzitou v Brně. Návštěvníci byli informováni o elektrické sušárně, kterou nainstalovala MENDELU v bývalém středisku ovocnictví, na pracovišti Školního zemědělského podniku v Lednici. Sušárna bude sloužit zájemcům pro sušení ovoce, hub, bylin a studentům pro výukové a výzkumné účely. Zájemcům byly rozdávány školící materiály na nosičích CD, letáky a brožura o průběžných výsledcích projektu.

Tento projekt je realizován prostřednictvím nadnárodního programu pro Střední Evropu (CENTRAL EUROPE) a spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF).

 

V Brně, 20. ledna 2014

Ing. Eva Chromečková
komunikační manažer projektu za RAK Jm kraje

 

            

 

Zařazeno v O projektu