KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Výsledky potravinářské soutěže "ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014"

29/05/14
Ing. Eva Chromečková

29. 5. 2014, Tisková zpráva – výsledky potravinářské soutěže

  

Tisková zpráva

 

Brno 29. května 2014 – den, kdy se uskutečnil 9. ročník soutěže „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014“, kde jsou výrobky hodnoceny ve dvanácti kategoriích.

Soutěže se zúčastnilo 51 výrobců se 147 výrobky. Pro ocenění „Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2014“ a „Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2014“ s právem označovat příslušné výrobky logem (ochrannou známkou)

 

„ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2014“

 

navrhuje odborná komise následující výrobky v příslušných kategoriích:

 

1. Pekařské výrobky
    Kloboucký rohlík – Pekařství Křižák s. r. o.

 

2. Cukrářské výrobky
    Hoblinka – Ing. Václav Labský

 

3. Mléko a mléčné výrobky
    Horácké máslo – Mlékárna Olešnice, RMD

4. Maso a masné výrobky tepelně opracované
    Hadačova nožka – HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o.

 

5. Maso a masné výrobky trvanlivé
    Rostěnický Divočák – ROSTĚNICE, a.s.

 

6. Ryby a rybí výrobky

    Pstruh duhový – uzený – S.M.K., a.s.

7. Zpracované a nezpracované ovoce a zelenina
    Horňácké patizonky – Horňácká farma s.r.o.

 

8. Mražené výrobky – neobsazeno

9. Hotové výrobky – ostatní
    Miluščiny nudle – Polévkové – Miluše Rybová

 

10. Ostatní potravinářské výrobky
     Med květový pastový – Včelpo, spol. s r.o.

 

11. Nealkoholické nápoje
      Ryzlinkový hroznový mošt  Pavel Karlík

12. Alkoholické nápoje (kromě vína)

      Višňové – VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.