KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

09/06/14

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku  Regionální potravina 29.5.2014 – Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení […]

V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku

 Regionální potravina

29.5.2014 – Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 147 produktů od 51 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie pekařské a masné výrobky.

Výrobky hodnotily dvě osmičlenné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise devět výrobků z následujících kategorií:

Kategorie – Oceněný výrobek a výrobce

1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Hadačova nožka – HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé Rostěnický Divočák – ROSTĚNICE, a.s.

3. Sýry včetně tvarohu Kozí tvarohové žervé Sedlák – Eva Sedláková

4. Mléčné výrobky ostatní Horácké máslo – Mlékárna Olešnice, RMD

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Kloboucký rohlík – Pekařství Křižák s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Hoblinka – Ing. Václav Labský

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Višňové – VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE a.s.

8 Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Patizonky – Horňácká farma s.r.o.

9. Ostatní Pstruh duhový – uzený – S.M.K., a.s.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje
Mobil: +420 607 612 772
Email: kis@kisjm.cz

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »