KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Liščí stopou

07/10/14
Mgr. Lenka Vaňková

Open air projekt pro děti i dospělé k 90. výročí premiéry opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky

 

Liščí stopou


Open air projekt pro děti i dospělé k 90. výročí premiéry opery Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky
Neděle 12. října 2014, 13 – 18.30 hodin,
park Lužánky Brno (městská část Brno střed)

Lesy ČR, Krajské ředitelství Brno a Lesní správa Černá Hora, jsou partnerem projektu.

Realizací zábavně – vzdělávacího projektu mají návštěvníci šanci se aktivně zapojit do tematiky opery Leoše Janáčka a prostřednictvím příjemného zážitku v přírodě mohou po své cestě – po liščí stopě – plnit zábavné úkoly a seznamovat se s jednotlivými tematickými okruhy. Na závěr celého programu budou mít účastníci možnost zhlédnout animovanou verzi opery a samozřejmě nebude chybět narozeninový dort pro lišku.

Hlavním organizátorem a pořadatelem projektu je občanské sdružení Opera na cestách. Lesy ČR se akce účastní s programem nazvaným „Ze života lišek a jiné lesní havěti aneb Co skladatel všechno potřebuje vědět před psaním opery“, který bude probíhat v parku Lužánky.
Cílem projektu je připomenout široké veřejnosti nejen premiéru světoznámé opery, ale také další osobnosti, události a místa spojená se vznikem díla. Zaměření není jen čistě na uměleckou stránku, neboť stejně jako skladatel se snažil zjistit při komponování opery něco ze života lišek, část projektu je věnována rovněž reálným předlohám díla – skutečným zvířecím obyvatelům moravských lesů.

Detaily na internetové stránce http://www.operanacestach.cz .
 

Plakát