KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Lesy ČR: výzva k omezení návštěv lesů

04/12/14

V důsledku současného počasí hrozí v lesích pády větví či stromů.

Lesy ČR: výzva k omezení návštěv lesů

V důsledku současného počasí hrozí v lesích pády větví či stromů

2. prosince 2014 – V souvislosti se současným proměnlivým počasím – ledovka, sněžení – Lesy České republiky, s. p., upozorňují veřejnost na zvýšené nebezpečí lámání větví či dokonce pádů celých stromů. V důsledku těchto klimatických jevů dochází k nerovnoměrnému zatěžování větví a stromů a tím může docházet k jejich zlomům a pádům.

Lesy ČR proto veřejnost žádají, aby návštěvy lesů v tomto období omezila a vyhnula se tak zbytečnému riziku. Obdobně Lesy ČR doporučují řidičům při jízdě na silnicích v lesních úsecích upravit rychlost jízdy tak, aby bylo v případě nutnosti možné bezpečně zastavit.

Zbyněk Boublík
tiskový mluvčí Lesů ČR

Poznámky pro editory:

  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 38 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).
  • Lesy ČR jsou držiteli Osvědčení o účasti v regionální certifikaci lesů systémem PEFC na téměř celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

zdroj: Lesy České republiky, s.p. »