KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Slavnostní vyhlášení oceněných výrobků na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky v Brně

18/06/15
Ing. Eva Chromečková

25. 6. 2015, 13:00 hodin, BVV, pavilon G1

        

Slavnostní vyhlášení oceněných výrobků značkou

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

Ve čtvrtek 25. 6. 2015 budou slavnostně vyhlášeny oceněné výrobky v soutěži Regionální potravina Jihomoravského kraje v roce 2015. Certifikáty a skleněné plakety budou zástupcům oceněných firem předají ministr zemědělství České republiky, Ing. Marian Jurečka, ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu, Ing. Martin Šebestyán, MBA, hejtman Jihomoravského kraje, JUDr. Michal Hašek a předseda představenstva Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, Ing. Václav Hlaváček, CSc. Celkem devět výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje bylo vybráno odbornou komisí soutěže Regionální potravina 2015: uzená paštika Jana Bubly, Královská klobása ze Židlochovic, čerstvý přírodní sýr z Mlékárny Klíč, syrové kravské mléko ze zemědělského družstva ZEPO Bořitov, koláč velký ze ZEMSPOL a.s. Sloup, Karamelový větrník z brněnské Cukrárny Sluníčko, Jablečný mošt Jonagored ze ZEAS Lysice, a.s., Meruňkový kompot z Horňácké farmy a pstruh duhový ze sádek Pstruhařství Skalní Mlýn.

Po vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje se uskuteční slavnostní předání ocenění "Potravinářský výrobek Jihomoravského kraje 2015" a "Potravinářský výrobce Jihomoravského kraje 2015" s právem označovat vítězné výrobky logem "ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015" a současně i logem "Chuť jižní Moravy 2015" všem dvanácti oceněným výrobkům z jihomoravských firem. K devíti výrobkům, oceněným již v soutěži Regionální potravina, se připojí další čtyři vítězové. Židlochovický pršut z kotlety z firmy Janíček & Čupa , výroba speciálních uzenin s.r.o., MISS-KA se zmrzlinou a ovocem pan Labského z Cukrárny U Čtyř mamlasů, Bramborové knedlíky lněné uzeným masem 330g od firmy Lef spol. s r.o. z Milotic a Medvědí pesto BIO od již známé Horňácké farmy z Hrubé Vrbky na Moravsko-Slovenském pomezí. Všech dvanáct vítězů převezme ocenění od již výše jmenovaných, ke kterým se připojí pan rektor Mendelovy univerzity v Brně, prof. RNDr. Ladislav Havel, CSc., a paní prorektorka Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, doc. Pharmdr. Ing. Radka Opatřilová, Ph.D., MBA, statutární zástupce rektora.

Po celou dobu trvání Národní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky, ve dnech od čtvrtka 25. 6. 2015 do neděle 28. 6. 2015, se většina oceněných firem zúčastní lákavé expozice Regionální potravina Jihomoravského kraje, kterou s podporou Jihomoravského kraje zorganizovala Regionální agrární komora Jihomoravského kraje. Na čtrnácti stáncích se budou se svými kvalitními regionálními výrobky prezentovat výše zmiňované firmy. Jejich výrobky budou moci zájemci ochutnat i zakoupit.