KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje v Břeclavi

03/07/15
Ing. Eva Chromečková

10. 7. 2015, prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

            

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

Příznivci regionálních potravin mohou v pátek, 10. července 2015, v Břeclavi na tradičních Farmářských trzích, které se konají před Kulturním dome DELTA v Břeclavi, navštívit stánek Regionální potraviny a ochutnat vítězné výrobky ze soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015.

Přijďte a ochutnejte vynikající trvanlivou, jemně pikantní Královskou klobásu od firmy Janíček & Čupa, výroba speciálních uzenin s.r.o. ze Židlochovic. Dále můžete vyzkoušet Čerstvý přírodní sýr z kravského mléka z Mlékárny Klíč paní Lenky Klíčové ze Znojma. V současném horkém počasí Vás osvěží Jablečný mošt 5 litrů Jonagored od společnosti ZEAS Lysice, a.s. Svou výjimečně příjemnou sladkokyselou chutí Vás zaujmou Horňácké patizonky, loňský vítěz v kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě, které se sbírají již tři dny po odkvětu v čistém prostředí Bílých Karpat. Od stejné firmy, Horňácká farma s.r.o., budete moci ochutnat i letošního vítěze v téže kategorii, a to Meruňkový kompot. Od firmy ZEMSPOL a.s. Sloup Vám přivezeme vítěze kategorie Pekařských výrobků, Koláč velký. Všechny zmíněné výrobky můžete na stánku Regionální potraviny nejen ochutnat, ale i zakoupit.