KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina na mezinárodním festivalu Víno bez hranic

13/08/15
Ing. Eva Chromečková

Sobota 22. 8. 2015, Valtice, zámecká jízdárna, od 10.00 hodinPrezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje.

     

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

21. srpna 2015 – 22. srpna 2015

Lednicko – valtický areál

Víno bez hranic

 

Projekt přeshraniční spolupráce na podporu vinařství a turistického ruchu ve střední Evropě.
Ochutnávka vín s doprovodným gastronomickým a kulturním programem.

Ve dnech 21. až 22. srpna 2015 bude město Valtice patřit všem, kteří mají rádi dobré víno, dobré jídlo a dobrou hudbu z Moravy i Rakouska, a co hlavně, dobré lidi kolem sebe. Druhý ročník festivalu, po loňské úspěšné zahajovací akci, bude pokračovat jako přehlídka vybraných moravských a rakouských vinařství, které se představí v rámci řízených degustací a připraveného doprovodného programu Putování za vinaři – v krásných prostorách nově zrekonstruované jízdárny státního zámku Valtice.

Chybět nebude ani široký doprovodný program akce konaný na zámku  Valtice a na náměstí Svobody ve Valticích –  řemeslný jarmark, výstava zemědělských strojů, výstava výtvarných děl s názvem ZUKUNST, závod horských kol, který odstartuje na náměstí ve Valticích v sobotu v poledne.

Součástí pestré nabídky programu je i prezentace, ochutnávky a prodej vítězných výrobků potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje. Zájemci mohou ochutnat vynikající Vepřové maso ve vlastní šťávě a Uzené maso zavařené od firmy MASPRO s.r.o. z Hodonína, trvanlivé uzenářské výrobky firmy Janíček & Čupa, výroba speciálních uzenin s.r.o. ze Židlochovic – Královskou klobásu, Židlochovák, Židlochovický pršut, Specialitu z roštěnky a velmi oblíbenou Zlatou paštiku. Z pekařských výrobků nabídneme Koláč velký a svatební koláče firmy ZEMSPOL Sloup, z nápojů Jablečný mošt 5 litrů Jonagored firmy ZEAS Lysice. Firma paní Lenky Klíčové z Božic u Znojma nabídne bohatý sortiment sýrů vyrobených z čerstvě nadojeného mléka z vlastního chovu.

Hvězdami hudebního programu jsou Peter Cmorik, čtyřnásobný zlatý slávik nebo populární skupina Walda Gang a nebudou chybět ani kapely z Rakouska. Pozvání přijala mladá energická skupiny Emty Flags – finalista soutěže Rakousko má talent.

Festival samotný je zaměřený na kulturní pohraniční výměnu mezi Českou republikou a Rakouskem, klade si za cíl představit široké veřejnosti Lednicko-Valtický areál, ale také oblast blízkého pohraničí a přiblížit široké veřejnosti tuto jedinečnou vinařskou oblast, která kromě špičkového vína nabízí nespočet dalších možností volnočasových aktivit.

Víno bez hranic je slavností cestovního ruchu, gastronomie, dobrého jídla a pití, kultury a hudby a především dobré, přátelské a pohodové nálady.

Vstupné na festival:


Degustace vín v jízdárně valtického zámku jsou po oba dny zdarma

Doprovodný kulturní program od 17:00 hodin zpoplatněno částkou 50,-Kč

Nejvýhodnější je dvoudenní permanentka, která stojí 150,-Kč. V ceně permanentky je degustační sklenička a festivalový klobouk.