KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje ve Vyškově

04/09/15
Ing. Eva Chromečková

Pátek, 11. 9. 2015, Dny evropského dědictví,

 

  

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2015

Dny evropského dědictví, Vyškov

11. 9. 2015

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, EHD) jsou významnou celoevropskou kulturně poznávací, společenskou a výchovnou akcí. V září se každoročně otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Cílem je hledání cest ke kořenům naší, evropské i světové civilizace. Proto jsou v rámci Dnů evropského dědictví pořádány nejrůznější doprovodné akce – Ve Vyškově je to mimo jiné starověký jarmark a farmářské trhy, kde můžete na stánku Regionální potraviny ochutnat a zakoupit vítězné výrobky potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje.

Řemeslný jarmark bude zahájen ve 12:00 hodin, otevření slavnosti ve 13:00 hodin, hlavní program se šermířskými vystoupeními, historickou hudbou, tanci, ohňovou show atd. začíná v 15:00, ukončení se předpokládá v cca 22:00 hodin.

Nenechte si ujít Dny evropského dědictví, kdy náměstí ožije jarmarkem, kejklíři, dobovými hudebníky a tanečnicemi, šermýřskými souboji i ohňovým představením