KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Lesy České republiky letos nabídly práci 285 nezaměstnaným

13/04/16
Kateřina Patočková

Lesy České republiky letos nabídly práci 285 nezaměstnaným 7.4.2016 15:21 – Na lesních správách a závodech vytvořil státní podnik Lesy České republiky od dubna do října 285 nových sezónních pracovních míst. Jsou určena pro lidi evidované na úřadech práce. „Sociální program se loni osvědčil, proto v něm pokračujeme. V roce 2015 jsme nabídli práci 178 […]

Lesy České republiky letos nabídly práci 285 nezaměstnaným

7.4.2016 15:21 – Na lesních správách a závodech vytvořil státní podnik Lesy České republiky od dubna do října 285 nových sezónních pracovních míst. Jsou určena pro lidi evidované na úřadech práce.

„Sociální program se loni osvědčil, proto v něm pokračujeme. V roce 2015 jsme nabídli práci 178 nezaměstnaným, letos jsme na lesních správách a v lesních závodech vytvořili pracovní místa pro 285 sezónních zaměstnanců,“ vysvětlil generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Nejvíce nových zaměstnanců je v Krušných horách, celkem 56. Do roku 2019 chce podnik zaměstnat na veřejně prospěšné sezónní práce kolem 460 lidí.
V dubnu nastoupilo 184 nových pomocných pracovníků v lesnictví, další začnou čistit les, příkopy a svodnice během května i června. Kromě jiného noví zaměstnanci likvidují černé skládky a věnují se pomocným činnostem v pěstování i ochraně lesů. Měsíčně si vydělají kolem 14 500 korun hrubého. Mzda závisí na přístupu k práci i výkonu. „Oslovili jsme 75 poboček úřadů práce, s nimiž uzavíráme dohody o poskytnutí příspěvku na zřízení pracovních míst. Snažíme se tak pomoci státu i v sociální oblasti,“ pokračoval generální ředitel Szórád.
Sociální program loni podnik avizoval ve své „Koncepci strategického rozvoje na období 2015 až 2019“. Cílem je zaměstnat pracovní síly, které neuspěly na trhu práce a mohou tak v sezóně pomoci s činnostmi, na které by lesníci neměli čas.

V Hradci Králové 7. dubna 2016

Mgr. Eva Jouklová
Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.

Poznámky pro editory:

    Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
    Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

zdroj: Lesy České republiky, s.p. »

Zařazeno v Lesnictví