KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Slavnostní vyhlášení výsledků potravinářské soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje v roce 2016 na veletrhu TECHAGRO 2016

07/04/16
Ing. Eva Chromečková

3. 4. 2016, pavilona A, Rotunda, 18:30, slavnostní předání ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje

      

 

Slavnostní předání ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje oceněným výrobcům

Od 3. dubna do 7. dubna 2016 se uskutečnil v České republice na výstavišti v Brně komplex čtyř agrárních a lesnických veletrhů: Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, Mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA, Mezinárodní veterinární veletrh ANIMAL VETEX A Veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví BIOMASA. Mezi jmenovanými veletrhy jednoznačně dominuje veletrh TECHAGRO. Tento celek patří mezi tři největší svého druhu v Evropě. Na ploše 86 tisíc čtverečních metrů, kdy vystavovatelé obsadili veškerou plochu brněnského výstaviště, využity byly i travnaté plochy, parkoviště, galerie pavilonů, byla postavena montovaná hala K s plochou 5 tisíc čtverečních metrů, se počet vystavovatelů dostal téměř k osmi  stovkám, 166 zahraničních vystavovatelů přijelo ze 40 zemí. Za pět dní prošlo branami výstaviště 110 tisíc návštěvníků a stejně jako v minulých letech byl největší nápor v neděli.

Veletrh slavnostně zahájil v neděli 3. dubna 2016 v Rotundě pavilonu A brněnského výstaviště předseda senátu Milan Štěch a ministr zemědělství Marian Jurečka, přítomen byl rovněž vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. Na slavnostním večeru si převzalo devět jihomoravských potravinářských výrobců z rukou pana ministra, Mariana Jurečky, pana prezidenta Agrární komory ČR, Miroslava Tomana, a ředitele SZIF Martina Šebestyána,, ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje za své vítězné výrobky.