KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Rolnická škola v Ivančicích slaví 150 let

19/09/16

Rolnická škola v Ivančicích slaví 150 let Kulaté výročí 150 let od svého založení slaví v těchto dnech rolnická škola v Ivančicích, která v současnosti funguje jako detašované pracoviště krajem zřizované Střední školy dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov. V pátek 16. září 2016 pracovníkům a studentům školy k výročí poblahopřáli náměstci hejtmana Stanislav Juránek […]

Rolnická škola v Ivančicích slaví 150 let

Kulaté výročí 150 let od svého založení slaví v těchto dnech rolnická škola v Ivančicích, která v současnosti funguje jako detašované pracoviště krajem zřizované Střední školy dopravy, obchodu a služeb Moravský Krumlov. V pátek 16. září 2016 pracovníkům a studentům školy k výročí poblahopřáli náměstci hejtmana Stanislav Juránek a Roman Celý spolu s radním Jiřím Němcem.

Rolnická škola byla v Ivančicích založena v roce 1866 okresním hospodářským sborem. V současnosti nabízí vzdělávání v oborech zakončených maturitní zkouškou i v tříletých učebních oborech převážně technického zaměření. Z maturitních oborů to jsou obory Autotronik, Mechanizace a služby a Ekonomika a podnikání. Mezi nabízené učební obory patří Mechanik opravář motorových vozidel, Karosář, Obráběč kovů, Strojní mechanik, Truhlář, Umělecký kovář a zámečník, pasíř, Truhlář, Kuchař a číšník, Operátor skladování. Vzdělává také žáky se speciálními vzdělávacími potřebami v oborech vzdělání Opravářské práce a Stravovací a ubytovací služby.