KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Lesy ČR opět chystají vánoční stromky dětem

21/11/16
Kateřina Patočková

Už třetím rokem věnuje státní podnik vánoční stromky dětským zdravotnickým a sociálním zařízením v celé České republice

Lesy ČR opět chystají vánoční stromky dětem

16.11.2016 – Už třetím rokem věnuje státní podnik vánoční stromky dětským zdravotnickým a sociálním zařízením v celé České republice. Objednávat je mohou od 18. Iistopadu do 5. prosince na http://www.vanocnistromkydetem.cz.

Dětské domovy, dětská centra, dětská oddělení nemocnic a další sociální zařízení, v nichž tráví Vánoce tisíce dětí v celé zemi, se mohou přihlásit o vánoční stromek ze státních lesů. „Letos chceme uspokojit všechny uvedené instituce. Každá může požádat o tři, výjimečně o pět stromků,“ řekl obchodní ředitel lesů ČR Radek Srba. Stromky pochází z tak zvaných prořezávek, které lesníci předem plánují. Většinou jde o smrk ztepilý, a to ve třech velikostech. Stromky budou rozvážet sami lesníci a tak jako loni mnohde spojí svou cestu s programem lesní pedagogiky. „Předpokládám, že poslední stromky rozvezeme v úterý 20. prosince,“ dodal Srba.

V roce 2015 využilo adventní nabídku Lesů ČR celkem 117 zařízení, jimž podnik věnoval 236 vánočních stromků. Největší zájem byl na Teplicku, kde si 16 zařízení požádalo o 29 stromků. Dále měli napilno lesníci na Frýdecko-Místecku, kteří na 16 adres rozvezli 28 stromků, a na Plzeňsku mířilo 27 stromků na 12 míst.

„Tímto projektem tradičně uzavíráme naše roční snažení v sociální oblasti. Pomoci druhým považuji za samozřejmost. Navíc ušetříme prostředky i čas sociálním a zdravotním pracovníkům,“ uvedl Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR.

V Hradci Králové 16. listopadu 2016

Mgr. Eva Jouklová
Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.

Poznámky pro editory:

    Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
    Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

zdroj: Lesy České republiky, s.p. »

Zařazeno v Lesnictví