KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ministr zemědělství Jurečka: Ze zisků Lesů ČR letos přidáme státnímu rozpočtu 5,6 miliardy korun

08/12/16
Kateřina Patočková

Lesy ČR zřizované Ministerstvem zemědělství převedou do státního rozpočtu přibližně 5,6 miliardy korun

Ministr zemědělství Jurečka: Ze zisků Lesů ČR letos přidáme státnímu rozpočtu 5,6 miliardy korun

5.12.2016 – Lesy ČR zřizované Ministerstvem zemědělství převedou do státního rozpočtu přibližně 5,6 miliardy korun. Na svém dnešním jednání tento návrh ministra zemědělství Mariana Jurečky schválila vláda.

Ministerstvo zemědělství posiluje státní rozpočet ze zisků státního podniku Lesy ČR a národního podniku Budějovický Budvar každoročně. Od roku 2014 přispěly oba tyto podniky celkovou částkou 21,6 miliardy korun.

Společnosti také ze svých zisků rozšiřují své služby, budují nové objekty, pořizují moderní techniku a dalšími způsoby investují do svého rozvoje.

V posledních třech letech Lesy ČR investovaly přes čtyři miliardy korun. Nejvíce, bezmála dvě miliardy korun, vložily do výstavby a opravy lesních cest. Dále obnovily desítky vodních staveb a nádrží a nakoupily stroje a zařízení využívaná v lese.

Budějovický Budvar ročně v průměru investoval do výrobní  technologie, logistiky, obalových materiálů (sudy, přepravky) a výpočetní techniky částku přes 250 milionů korun. V následujících třech letech, kdy se počítá s významným rozšířením kapacit pivovaru, budou roční investice přesahovat částku 650 milionů korun.

Markéta Ježková
tisková mluvčí Ministerstva zemědělství

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Lesnictví