KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální agrární komora Jihomoravského kraje podporuje umístění vlakového nádraží v Brně v nadčasové variantě tzv. Řeka

23/02/18
Ing. Eva Chromečková

Brno, tisková zpráva, 23. 2. 2017

 

Tisková zpráva

 

Brno, 23. ledna 2018 – Regionální agrární komora Jihomoravského kraje podporuje umístění vlakového nádraží v Brně v nadčasové variantě tzv. Řeka.

 

Regionální agrární komora reprezentující nejen zemědělce ale i obyvatele Jihomoravského kraje sleduje velmi pozorně dění a diskuze kolem rozhodování o budoucí poloze vlakového nádraží v krajském městě. Za naši komoru si dovolujeme, po seznámení se současnými podklady (usnesení zastupitelů Jihomoravského kraje), poděkovat panu hejtmanovi Šimkovi a také všem zastupitelům Jihomoravského kraje, kteří podpořili umístění nádraží v tzv. variantě Řeka.

 

Nejen my zemědělci, ale zejména obyvatelé Jihomoravského kraje, ke svému podnikání i běžnému životu potřebujeme dobře fungující dojezdovou dopravu do krajského města Brna a také do světa. Samozřejmě s návazností na městskou dopravu, která nás přepraví lépe než teď do různých částí Brna podle jednotlivých potřeb a zájmů – a v tom vidíme racionální plnohodnotné řešení, výhody i záruky konečně nového nádraží jedině v nadčasové variantě Řeka.

 

Vážíme si tohoto moudrého strategického rozhodnutí na úrovni zastupitelstva Jihomoravského kraje i dalších. Věříme, že je budou následovat i zastupitelé statutárního města Brna.

 

Naše skutečně jihomoravské stanovisko bylo zasláno všem zastupitelům Jihomoravského kraje i zastupitelům statutárního města Brna. Je to stanovisko od nás Jihomoravanů – lidí, kteří vědí, o čem mluví a co potřebují pro svoji práci i občanský život.