KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Vítězem soutěže Vinařství roku se stalo Vinařství Škrobák z Čejkovic

27/01/19

Vítězem soutěže Vinařství roku se stalo Vinařství Škrobák z Čejkovic Vítězem devátého ročníku soutěže Vinařství roku 2018, pořádané Svazem vinařů ČR, se stalo Vinařství Škrobák. Ceny převzali vítězové na slavnostním večeru 24. ledna 2019 v rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti. Vinařství Škrobák z Čejkovic zároveň zvítězilo v kategorii malé vinařství s produkcí do 50 […]

Vítězem soutěže Vinařství roku se stalo Vinařství Škrobák z Čejkovic

Vítězem devátého ročníku soutěže Vinařství roku 2018, pořádané Svazem vinařů ČR, se stalo Vinařství Škrobák. Ceny převzali vítězové na slavnostním večeru 24. ledna 2019 v rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti.

Vinařství Škrobák z Čejkovic zároveň zvítězilo v kategorii malé vinařství s produkcí do 50 tisíc litrů za rok. V kategorii střední vinařství do 250 tisíc litrů za rok uspělo vinařství Sonberk a v kategorii velké vinařství komisi nejvíce oslovila Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice. Cenu za počin roku předal hejtman Bohumil Šimek Václavu Hlaváčkovi za neutichající podporu vinohradnictví a vinařství v České republice. Jde zejména o jeho mimořádnou aktivitu při zavedení zelené nafty pro révu vinnou a podporu projektům zajišťujícím vodu jako strategickou surovinu pro udržitelný rozvoj budoucího pěstování révy vinné v Jihomoravském kraji.
Více informací o soutěži najdete nahttp://www.vinarstviroku.cz/ .

foto JMKfoto JMKfoto JMKfoto JMK