KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci

18/07/16
Kateřina Patočková

Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci 12.7.2016 – Zájmy prosazují společně – Zástupci státních lesů Visegrádské čtyřky – Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska podepsali 8. července v Čiernom Balogu Memorandum o spolupráci. Koordinovat řešení nadregionálních problémů v lesnickém hospodaření, vzájemně se informovat o aktuálních lesnických tématech, podporovat spolupráci v rámci přeshraničních […]

Lesníci ze čtyř zemí V4 podepsali Memorandum o spolupráci

12.7.2016 – Zájmy prosazují společně – Zástupci státních lesů Visegrádské čtyřky – Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska podepsali 8. července v Čiernom Balogu Memorandum o spolupráci.

Koordinovat řešení nadregionálních problémů v lesnickém hospodaření, vzájemně se informovat o aktuálních lesnických tématech, podporovat spolupráci v rámci přeshraničních programů financovaných z evropských fondů, společně formovat lesnickou politiku V4 a umožnit lesníkům zahraniční výměnu zkušeností, to jsou hlavní cíle memoranda.

Podepsal ho i generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád (na snímku vlevo). „Počítáme s vytvořením pracovních skupin, v nichž zasednou lesníci ze všech čtyř zemí, aby řešili společné problémy a informovali se o aktuálních tématech,“ uvedl.

Svůj podpis připojili také pověřený generální ředitel podniku Lesy Slovenské republiky Jozef Staško, maďarský zástupce státních lesů Ugron Ákos Gábor a Tomasz Zawila-Niedźwiecki z Polska.

V Hradci Králové 12. července 2016

Mgr. Eva Jouklová
Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.
Tel.: 725 257 900
E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:

    Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
    Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

zdroj: Lesy České republiky, s.p. »

Zařazeno v Lesnictví