KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Poznej svého farmáře – Horňácká farma v Hrubé Vrbce

03/10/16
Ing. Eva Chromečková

Sobota 8. 10. 2016. Hrubá Vrbka, Horňácká farma

 

POZNEJ SVÉHO FARMÁŘE

Třetí ročník projektu Poznej svého farmáře letos pro Ministerstvo zemědělství organizuje nově zřízená příspěvková organizace ministerstva – Zařízení služeb MZe s.p.o.

Do projektu bude vybráno celkem 13 malých rodinných farem z jednotlivých krajů České republiky (kromě Hl. m. Prahy). Jednotlivé akce budou probíhat ve vybraných termínech od června do října.

Letošní ročník Poznej svého farmáře má cíl opět stejný jako minulé dva ročníky, pomoci s propagací malým rodinným farmám, aby se zlepšila jejich ekonomika a soběstačnost. Projekt se tak snaží přilákat pozornost lidí, nabídnout produkty od místních farmářů, představit jim regionální farmáře a ukázat nejrůznější farmářské techniky. I letos se lidé mohou těšit na farmářský trh, hry pro děti, hudební doprovod, ochutnávky farmářských produktů a na mnoho dalších. Novinkou letošního ročníku Poznej svého farmáře, bude i propagace sladkovodních ryb. Konkrétně na jednotlivých farmách budou kuchaři v mobilním stánku prezentovat recepty ze sladkovodních ryb, způsoby jejich zpracování  a bude zde i možnost samotné ochutnávky.

Jelikož je v České republice mnoho rodinných farem zabývajících se ekologickou produkcí, zapojí se i některé vybrané farmy do dalšího projektu Ministerstva zemědělství,  Září – Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství 2016, více na www.mesicbiopotravin.cz.

Pro další informace sledujte internetové stránky projektu a oficiální sociální sítě (Facebook, Twitter a Instagram).

Poslední zastávka se uskuteční v sobotu 8. 10. 2016 v Hrubě Vrbce na Horňácké farmě!