KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Prestižní značku „Klasa“ zdobí dalších šestnáct výrobků

17/03/08

  Prestižní značku "Klasa" obdrželo dalších šestnáct výrobků Šestnácti novým výrobkům od devíti producentů, které přesvědčily spotřebitele v ČR o své nadstandardní kvalitě, propůjčil  ministr zemědělství Petr Gandalovič logo Klasa. Nyní je takto certifikovaných produktů 1392 celkem od 210 výrobců. „Dnes se evropská, a tedy i česká, potravinová politika soustřeďuje především na kvalitu. A jdeme ještě […]

mezera mezi sloupci

 

Prestižní značku "Klasa" obdrželo dalších šestnáct výrobků

Šestnácti novým výrobkům od devíti producentů, které přesvědčily spotřebitele v ČR o své nadstandardní kvalitě, propůjčil  ministr zemědělství Petr Gandalovič logo Klasa. Nyní je takto certifikovaných produktů 1392 celkem od 210 výrobců.

„Dnes se evropská, a tedy i česká, potravinová politika soustřeďuje především na kvalitu. A jdeme ještě dále. Chceme, aby potraviny, které kupujeme, byly nějakým způsobem specifické, rádi se vracíme k prověřené kvalitě a tradici,“ uvedl při předávání certifikátů ministr zemědělství Petr Gandalovič.
 
Kvalita českých výrobků se podle ministra neustále zvyšuje a v náročném tržním prostředí si certifikované výrobky získaly dobré jméno.
 
„Nejde nám totiž již o potravinovou soběstačnost, tento argument je již minulostí. A stejně tak zdravotní nezávadnost potravin je předpokládána jako samozřejmost, která vyplývá z povinností každého výrobce a je dána ze zákona,“ řekl ministr. „Každý, kdo dá přednost značce Klasa, si může být jist, že zakoupil výrobek vyrobený z vysoce kvalitních surovin. Klasa si již našla cestu do českých domácností.“
 
KLASA je prestižní značka a ministerstvu zemědělství záleží nejen na zachování, ale i na dalším posílení její prestiže. Proto byla loni ještě více zpřísněna pravidla pro její udělování. Došlo k zásadní změně filosofie značky KLASA. V květnu vypršelo tříleté přechodné období, které jsme získali po vstupu do Evropské unie, kdy bylo možné v rámci národní podpory klást hlavní důraz na národní specifika výrobků. Dnes jde především o kvalitu. A značka KLASA představuje kvalitu z naší země. Povědomí české veřejnosti o ní stále roste a MZe, resp. SZIF, se jej snaží podpořit cíleným oslovením spotřebitelské veřejnosti a prezentací kvalitních výrobků oceněnými značkou KLASA. Soustředit se chce také na posílení komunikace značky KLASA v regionech.

Veškeré informace o ocenění KLASA včetně seznamu oceněných výrobků lze nalézt na webových stránkách www.szif.cz .