KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Značku KLASA získalo na Žofíně z rukou ministra zemědělství dalších 16 výrobků

12/12/13

Značku KLASA získalo na Žofíně z rukou ministra zemědělství dalších šestnáct výrobků TISKOVÁ ZPRÁVA – 12. 12. 2013 – Národní značku kvality KLASA převzalo včera pět tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Martina Šebestyána, pověřeného výkonem funkce ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo prestižní ocenění […]

Značku KLASA získalo na Žofíně z rukou ministra zemědělství dalších šestnáct výrobků

TISKOVÁ ZPRÁVA – 12. 12. 2013 – Národní značku kvality KLASA převzalo včera pět tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Martina Šebestyána, pověřeného výkonem funkce ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo prestižní ocenění KLASA celkem šestnáct nových výrobků.

Oceněnými výrobky jsou:

Jihočeský zákys meruňka, Jihočeský zákys jahoda, Jihočeský zákys
Výrobce: „AGRO-LA“, spol. s r.o.
Společnost s ručením omezeným „AGRO-LA“ byla založena v roce 1992 a navázala na činnost Oblastní zemědělské laboratoře. Její náplň byla rozšířena o výrobu živných půd pro mikrobiologickou diagnostiku, přípravu mikrobiologických koncentrátů pro zrání sýrů a laboratorní diagnostiku potravin a pitných, odpadních a bazénových vod. V roce 1993 po malé stavební a technologické úpravě začala vyrábět jogurty, nejprve bílé a po čase i ovocné. V loňském roce opět došlo ke stavební a technologické úpravě provozu pro přípravu výroby smetanových zákysů.
Oceněný Jihočeský zákys – ve variantách jahoda, meruňka a neochucený – je vyroben tradiční metodou kysáním přímo v obalu. Jeho moderní skleněný obal je recyklovatelný, dotváří celkovou harmonii chuti, neboť nepobírá cizí příchutě a pachy.

Březňák, Džbán
Výrobce: CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s.
Tato ryze česká společnost je od roku 2011 provozovatelem pivovaru Vyškov. Dlouhodobým strategickým záměrem společnosti je nejen zvýšení produkce Vyškovského pivovaru, ale také vyvíjení a uvádění nových a moderních produktů na český i zahraniční trh. Jako jediný průmyslový pivovar v ČR vyrábí pravidelně tzv. pivní speciály inspirované různými světovými druhy piva.
Ocenění KLASA získala společnost za světlý prémiový ležák plzeňského typu Březňák, charakteristický svojí vyšší plností a zlatou barvou a světlý ležák plzeňského typu Džbán, který vyniká vyváženou hořkostí a je nejpopulárnějším pivem z produkce Vyškovského pivovaru.

Kuřecí spodní stehna, Kuřecí prsa, Kuřecí horní stehna, Kuřecí prsní šunka bez E a Kuřecí dětský junior bez E.
Výrobce: Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy je druhým největším dodavatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Vysokou úroveň používaných technologií a hygieny potvrzují certifikace jako HACCP, ISO 9001:2000, BRC a IFS.
Značku kvality KLASA získalo dalších pět výrobků této společnosti: Kuřecí spodní stehna, Kuřecí prsa, Kuřecí horní stehna, Kuřecí prsní šunka bez E a Kuřecí dětský junior bez E. Výrobky řady „bez E“ neobsahují žádné škodlivé chemické přísady, barviva či konzervanty, mají nižší obsah soli a také nízkou hladinu tuku, které je dosaženo díky použité surovině s vysokým obsahem čistých svalových bílkovin.

Romadur, Primator, Jihočeské Lipno extra smetanové, Jihočeské Lipno se šunkou, Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti
Výrobce: MADETA a. s.
Madeta a. s. vznikla v roce 1902 v Táboře pod názvem Mlékárenské družstvo táborské. Tato společnost je největší zpracovatel mléka v České republice a je tvořena pěti samostatnými závody. Kvalita a poctivá chuť výrobků Madeta je dána i mlékem, které pochází z českých chovů. Po jeho šetrném zpracování putuje k zákazníkům více než 240 druhů mléčných výrobků.
Ocenění kvality KLASA obdrželo pět mléčných výrobků: sýry Romadur a Primator, tavené sýry Jihočeské Lipno extra smetanové a Jihočeské Lipno se šunkou a Jihočeské pomazánkové tradiční bez příchuti. Výrobek Romadur je sýr měkké až tužší konzistence, s výraznou pikantní chutí a vůní, oblíbený ve všech fázích svého zrání. Jihočeské Lipno extra smetanové se vyrábí již od roku 1952 z kvalitních přírodních sýrů a díky vysokému obsahu tuku a kvalitním surovinám se snadno roztírá a má jemnou sýrovou chuť.

Pečené koleno s kostí
Výrobce: Procházka, a.s.
Společnost Procházka, a.s. se stala v roce 2011 členem skupiny Agrofert holding a.s. V současné době společnost produkuje uzeniny a kvalitní lahůdkářské výrobky (saláty, pomazánky, chlebíčky, bagety, aspikové výrobky, smažené výrobky, masné výrobky, rybí speciality) pod značkou PAPEI a RYBYJO. Cílem společnosti je stát se jedním z hlavních výrobců lahůdek v ČR.
Značku KLASA obdrželo Pečené koleno s kostí. Jedná se o výrobek z Prémiové řady společnosti Procházka, a.s. s vysokým obsahem masa. Koleno je pečené v konvektomatu, čímž získá zlatavě opečenou kůrku a jeho povrch je jemně sypaný kmínem. Produkt je vyroben bez použití glutamátu a s minimem technologicky nutných přídatných látek.

O značce KLASA
Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky a její udělování je součástí národního programu na podporu kvalitních potravin na tuzemském trhu. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1202 produktů od 226 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »