KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu vychutnat

25/01/14

Novinky na SALIMĚ –  BRNO 25.4. až 28.4.2014

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT

Potravinářské veletrhy SALIMA oslavují 40. výročí – první návštěvníky přivítaly již v roce 1974. Současné návštěvníky mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA, které začnou 25. února 2014, čeká mnoho novinek a změn.

Tou první, nejdůležitější novinkou je, že veletrh SALIMA 2014 bude po několikaleté přestávce určen nejen odborníkům z potravinářských branží, ale i široké veřejnosti. V obou křídlech historického pavilonu A nazvaného „Pavilon potravin a nápojů“ budou tuzemští i zahraniční výrobci nabízet potravinářské produkty a gastronomické zážitky. Mnozí z obchodníků budou nabízet zcela nový sortiment potravin, které se ještě na českém trhu neobjevily. V tomto pavilonu se mohou návštěvníci seznámit s výrobky vystavovatelů, ochutnat je a samozřejmě i zakoupit. Mezi nápoji bude dominovat káva, zástupci firem nabídnou nejrozmanitější druhy kávy různých chutí a vůní. Chybět nebude představení kvalitních druhů piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín či destilátů. Asociace hotelů a restaurací České republiky připravuje pro veletrh SALIMA kuchařskou exhibici. Po čtyři dny budou šéfkuchaři vybraných restaurací předvádět „na živo“ svoje kulinářské umění. Každý den proti sobě postaví vždy tři restaurace, které budou nabízet ochutnávkové menu.

Všem, kteří budou chtít ochutnat kvalitní a cenami ověnčené potraviny a nápoje v pavilonu A, nebo se na chvíli stát zákazníkem vybraných restaurací, doporučujeme navštívit veletrh v odpoledních hodinách a to mezi 13.00 a 18.00 hodinou (v pátek 28.2.2014 od 10.00 do 16.00 hod.), kdy pro ně mimo kulinářských zážitků bude překvapením i příjemná cena vstupenky. Naopak odborní návštěvníci, kteří budou na SALIMě rozhodovat o budoucích obchodech, partnerství a spolupráci, ocení klidnější dopolední návštěvnický režim a to mezi 10.00 a 13.00 hodinou.

Pavilon V bude věnován veškerým potravinářským technologiím, které tu budou „pod jednou střechou“. Částí komplexu potravinářských veletrhů je díky zastoupeným společnostem i jedinečný veletrh INTECO. V pavilonu najdete to nejlepší pro gastronomii, hotelnictví a obchod. Atraktivní formou „frontcooking show“ budou technologie pro přípravu pokrmů předvedeny přímo v praxi. Pekařsko mlynářský veletrh MBK, představí Pekařské fórum, soutěž Pekař roku, prezentace řemeslných pekáren, pečení z předváděných surovin, výrobu zmrzliny a cukrářských produktů.

Současně s potravinářskými veletrhy bude probíhat dvojice veletrhů pro obalový a tiskařský průmysl EMBAX a PRINTexpo, po kterém shodně volali zástupci obou stran.

Do pavilonu B se přijďte podívat, jak se dělá moderní obal a jak dokáže prodat. Najděte a porovnejte nejmodernější tiskařské technologie, použitelné od průmyslu, až po domácnost V rámci veletrhu se tradičně představí „živá balící linka“ „Packaging live“, doprovázená zajímavým odborným programem s tématy jako jsou „Polygrafie a packaging“ a „UV tisk a lakování“.

Návštěvníci, ale ani vystavovatelé, by si únorové veletrhy SALIMA neměli nechat ujít. Představení nových strojů a technologií, produktových novinek, kulinářských show, vaření live, ochutnávek a degustací v tak velkém rozsahu a na jednom místě se v horizontu příštích dvou let nebude opakovat. Více informací naleznete na: www.salima.cz.

Zdroj: www.bvv.cz