KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina opět spolupracuje s prestižní soutěží Živnostník roku 2015

14/05/15

Regionální potravina opět spolupracuje s prestižní soutěží Živnostník roku 2015 20.4.2015 Soutěž Živnostník roku pořádá každoročně klání ve 13 regionech České republiky, do kterých postoupí vždy 10 nejlepších živnostníků z daného regionu. Tam nejprve rozhodují diváci prostřednictvím SMS a pět živnostníků s největším počtem hlasů se dostane před finálovou porotu. Ta posuzuje všechny informace o […]

Regionální potravina opět spolupracuje s prestižní soutěží Živnostník roku 2015

20.4.2015

Soutěž Živnostník roku pořádá každoročně klání ve 13 regionech České republiky, do kterých postoupí vždy 10 nejlepších živnostníků z daného regionu. Tam nejprve rozhodují diváci prostřednictvím SMS a pět živnostníků s největším počtem hlasů se dostane před finálovou porotu. Ta posuzuje všechny informace o podnikání soutěžících a především sílu a hloubku jejich podnikatelského příběhu. Držitelé značky Regionální potravina se již od roku 2012 umisťují na horních příčkách.

Soutěže Firma roku a Živnostník roku jsou příležitostí pro podnikatele z celé České republiky. Přihlásit se mohou malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. Přihlášky jsou ke stažení na webových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Zároveň je možné vyplnit přihlášku online.

Registrovat se můžete od 1.4. do 31.5. zcela zdarma.

Česká spořitelna Živnostník roku

V loňském roce GE Money bank Živnostník roku 2014 se do finálového klání zapojili také držitele značky Regionální potravina například vítězem GE Money Bank Živnostník roku Kraje Vysočina 2014 se stal farmář František Němec z Netína, dvojnásobný držitel ocenění Regionální potravina Kraje Vysočina a na třetím místě GE Money Bank Živnostník roku Moravskoslezského kraje se umístila Jaroslava Klemensová, také dvojnásobná držitelka ocenění Regionální potravina Moravskosleského kraje, která vyrábí masné výrobky.

GE Money Bank Živnostník roku 2013 ve finále přivítal tři držitele značky Regionální potravina: perníkáře Pavla Janoše z Pardubického kraje, kavárníka a cukráře Františka Dlaska z Ústeckého kraje a včelaře Pavla Košce z Moravskoslezského kraje. Do nejužšího výběru před finálovou porotu se mezi prvních pět dostal František Dlask.

V roce 2012 se absolutním vítězem Živnostníka roku stal sedlák David Smetana z Královéhradecka, který v tomtéž roce získal značku Regionální potravina. Jak na úspěchy vzpomíná? „Největším překvapením bylo vítězství v Živnostníkovi roku. Jednak to bylo historicky poprvé, co se zemědělec stal Živnostníkem roku. Beru to jako výzvu k tomu, abychom mohli zemědělství pozitivně zviditelnit na veřejnosti. Aby se ukázalo, že zemědělci nejsou jen stěžovatelé, ale lidi, kteří vytvářejí pozitivní věci a hodnoty pro své spoluobčany. Potěšilo mě, když jsem si uvědomil, že jsem vyhrál mezi třemi tisíci soutěžícími a slavnostní vyhlášení přenášela Česká televize, byla to velká čest.“