KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Do Národního zemědělského muzea Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?

01/10/15
Kateřina Patočková

Do Národního zemědělského muzea Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš? 30.9.2015 – Jaké jídlo je zdravé k snídani a jak správně nakupovat potraviny a kam je doma uložit jsou témata, s nimiž se mohou v pátek a sobotu seznámit děti i dospělí v Národním zemědělském muzeu (NZM) v Praze. Ministerstvo zemědělství tam ve spolupráci […]

Do Národního zemědělského muzea Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?

30.9.2015 – Jaké jídlo je zdravé k snídani a jak správně nakupovat potraviny a kam je doma uložit jsou témata, s nimiž se mohou v pátek a sobotu seznámit děti i dospělí v Národním zemědělském muzeu (NZM) v Praze. Ministerstvo zemědělství tam ve spolupráci s NZM pořádá akci pro celou rodinu nazvanou Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?

Dvoudenní akci připravil Odbor bezpečnosti potravin – Informační centrum bezpečnosti MZe. „Jedním z úkolů tohoto centra je vzdělávat veřejnost a zajišťovat osvětu v oblasti bezpečnosti potravin i zdravé výživy a životního stylu. Proto je náplní akce určené pro rodiny s dětmi a dětské kolektivy zábavná soutěžní hra tematicky zaměřená hlavně na zdravou výživu a správné zacházení s potravinami,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.
Děti i dospělí se v NZM formou zábavných úkolů, soutěží, interaktivních her, kvízů, poznávacích testů a krátkých videí seznámí s tématy, jako například Kudy putuje potrava tělem? Jaké jídlo je zdravé k snídani? Jak správně potraviny nakupovat a kam je doma uložit? Které potraviny pocházejí od zvířat? Jaké ovoce roste v naší zemi? V cíli soutěžní hry děti dostanou na základě vyplněné hrací karty diplom a ceny.
Akce se koná v pátek 2. 10. i v sobotu 3. 10. od 10 do 16 hodin v prostorách Národního zemědělského muzea na Letné.
V doprovodném programu bude hudební představení umělecké dvojice Vanda a Standa a kreativní dílna. Zájemci si mohou prohlédnout interaktivní muzejní expozici „Od věku sloužím člověku“ věnovanou historii obalů, transportu potravin a obalové technice či poznávací, zážitkovou výstavu „LES – příběhy stromů a lidí“ a také venkovní expozice, a to malé muzejní farmy a naučné lesní stezky. Vstup do všech prostor NZM bude po dobu akce zdarma.

 

Hynek Jordán
tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Potravinářství