KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Medová snídaně s Ministerstvem zemědělství

19/11/15
Kateřina Patočková

Medová snídaně s Ministerstvem zemědělství 18.11.2015 – Nový projekt MZe spouští letos na prvních šesti místech v ČR. Děti v rámci něj přímo ve třídách dostanou k snídani chléb s máslem a medem. Během snídaně absolvují zábavně- naučnou přednášku, kterou zajišťují včelaři z řad Českého svazu včelařů. Cílem je propagace zdravých potravin do MŠ a […]

Medová snídaně s Ministerstvem zemědělství

18.11.2015 – Nový projekt MZe spouští letos na prvních šesti místech v ČR. Děti v rámci něj přímo ve třídách dostanou k snídani chléb s máslem a medem. Během snídaně absolvují zábavně- naučnou přednášku, kterou zajišťují včelaři z řad Českého svazu včelařů.

Cílem je propagace zdravých potravin do MŠ a na první stupeň ZŠ škol, především medu, jako potraviny přírodního charakteru, podpora zdravého životního stylu, propagace včelařství jako samostatného profesionálního oboru, zvýšení informovanosti o významu chovu včel pro zemědělství a zachování biodiverzity krajiny.  

S kampaní se seznámil v Lublani ministr zemědělství Marian Jurečka. Tam ji spustila před osmi lety Slovinská asociace včelařů. Ve Slovinsku slaví velké úspěchy. Medové snídaně již pořádá i Maďarsko.

V ČR se plánuje, na základě letošního pilotního projektu, její zavedení ve větší míře už příští rok. Medové snídaně by měly proběhnout na školách po celé republice.

Ministerstvo zemědělství pro účastnické školy zdarma zajišťuje potraviny, (chléb, máslo a med) a odborné lektory, kteří dětem zábavnou formou přiblíží včelařství a jeho význam.

Nabídka na účast bude školám učiněna pomocí emailových zpráv a odborných periodik.

V případě zájmu se školy mohou již teď přihlásit na:   poznejfarmare@mze.cz

Do e-mailu prosím uveďte název a sídlo Vaší školy, počet žáků, které byste chtěli zapojit, a spojení na kontaktní osobu.

Školy budou do projektu zařazovány dle kapacit v místech konání.

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »