KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Výrobci regionálních potravin byli opět úspěšní v soutěži Živnostník roku 2015

12/11/15

Výrobci regionálních potravin byli opět úspěšní v soutěži Živnostník roku 2015 5.11.2015 – Soutěž Živnostník roku je podnikatelským kláním, které probíhá ve všech krajích České republiky. I v letošním roce se do této soutěže přihlásila řada výrobců, kteří již na kontě mají ocenění Regionální potravina. Do krajského finále dle pravidel postupuje deset živnostníků z každého […]

Výrobci regionálních potravin byli opět úspěšní v soutěži Živnostník roku 2015

5.11.2015 – Soutěž Živnostník roku je podnikatelským kláním, které probíhá ve všech krajích České republiky. I v letošním roce se do této soutěže přihlásila řada výrobců, kteří již na kontě mají ocenění Regionální potravina.

Do krajského finále dle pravidel postupuje deset živnostníků z každého kraje, které hodnotí odborná porota. Výrobce z 1. místa v krajském kole postupuje přímo do celorepublikového finále. V letošním roce se na předních příčkách v krajských kolech umístilo celkem 11 výrobců Regionálních potravin, další dva uspěli v soutěži Firma roku 2015. Navíc sedm z nich postupuje do finále, které proběhne v průběhu prosince. V soutěži Živnostník roku jsou to zástupci Jihomoravského, Karlovarského, Pardubického, Ústeckého a Zlínského kraje a také kraje Vysočina. V soutěži Firma roku 2015 postupuje do finále firma z Libereckého kraje. Dalším úspěchem je ocenění společnosti HAVLÍK OPAL spol. s r.o. – společnost získala titul Odpovědná firma roku Moravskoslezského kraje 2015.

Všem oceněným výrobcům gratulujeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci Regionálních potravin. Věříme také, že díky takto početnému zastoupení je šance na celkový úspěch ve finále soutěže velmi vysoká.

Na předních příčkách soutěže se umístili tito výrobci, jejichž výrobky jsou oceněny logem regionální potravina
Jihomoravský kraj 1. místo Jarmila Křížová
Karlovarský kraj 1. místo Simona Adamcová
Pardubický kraj 1. místo Jiří Paseka
2. místo Michaela Naumecová
Ústecký kraj 1. místo Jaroslava Michalcová
Kraj Vysočina 1. místo Valérie Pelikánová
Zlínský kraj 1. místo Milan Žabčík
Jihočeský kraj 2. místo Vladimír Cais
Liberecký kraj 3. místo Jan Hradecký
Moravskoslezský kraj 3. místo Ladislav Hezký

Výsledky krajských kol soutěže Vodafone Firma roku 2015:
Liberecký kraj 1. místo Mikula Turnov, s.r.o.
Moravskoslezský kraj 2. místo HAVLÍK OPAL spol. s r.o. (společnost získala také titul Odpovědná firma roku Moravskoslezského kraje 2015)
Karlovarský kraj 3. místo STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »