Ve Zlínském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016
Ve Zlínském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016 7. 4. 2016 – Zlín – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 141 produktů od 44 výrobců. O logo soutěžily […]
Ve Zlínském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016
7. 4. 2016 – Zlín – Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 141 produktů od 44 výrobců. O logo soutěžily v osmi kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 31 výrobků z kategorie Pekařské výrobky včetně těstovin.
Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Zlínského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:
Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas – ZABIJAČKOVÁ PAŠTIČKA, Michal Cahel, Uherské Hradiště
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy – Nehodnoceno
3. Sýry včetně tvarohu – BIO TVAROH, JAVORNÍK – CZ s.r.o.
4. Mléčné výrobky ostatní – KYSANÁ SMETANA Z VALAŠSKA, Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.
5. Pekařské výrobky včetně těstovin – CHLÉB DOŽÍNKOVÝ 1000 G, AGRODRUŽSTVO ROŠTĚNÍ, družstvo
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek – IZIDOR DORT, Ludmila Podešťová, Nedašova Lhota
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje – PIVO ZLÍNSKÝ ŠVEC, POLOTMAVÝ LEŽÁK 11°, Martin Velísek, Zlín – Malenovice
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě – VIZOVICKÉ SUŠENÉ ŠVESTKY, RUDOLF JELÍNEK a.s.
9. Ostatní – POHANKA S KYSANÝM ZELÍM A BRYNZOU, JOSPO a.s.
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Jana Brázdilová
Tel: +420 577 001 363
Mobil: +420 776 163 696 E-mail: oakzlin@seznam.cz
Zařazeno v Potravinářství