KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Informace o stavu zpracování podaných žádostí o úvěry

28/07/16
Kateřina Patočková

Informace o stavu zpracování podaných žádostí o úvěry Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond v dubnu zahájil příjem žádostí v rámci programů Investiční úvěry a Provozní úvěry. Za první tři měsíce evidoval 913 žádostí o investiční úvěry a 68 žádostí  o provozní úvěry. Chtěli bychom všechny žadatele ubezpečit, že se žádostmi intenzivně zabýváme. Více […]

Informace o stavu zpracování podaných žádostí o úvěry

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond v dubnu zahájil příjem žádostí v rámci programů Investiční úvěry a Provozní úvěry. Za první tři měsíce evidoval 913 žádostí o investiční úvěry a 68 žádostí  o provozní úvěry.

Chtěli bychom všechny žadatele ubezpečit, že se žádostmi intenzivně zabýváme. Více než čtvrtinu žadatelů jsme kontaktovali se žádostí o doplnění a zaslání dalších podkladů. Úsek úvěrů byl personálně posílen a stejně tak úsek řízení rizik. Důvodem je samozřejmě co nejrychlejší zpracování došlých žádostí. Zároveň byly posíleny služby na naší infolince, kde jsme všem klientům k dispozici.
Prosíme tedy všechny žadatele o trpělivost, všechny žádosti musí posoudit i úsek řízení rizik a každá podaná žádost obsahuje jak podklady pro čerpání úvěru, tak podklady o poskytnutí podpory „de minimis“. Schvalování žádostí je tedy časově náročnější.
V současné době je příjem žádostí o poskytnutí podpory v rámci uvedených programů pozastaven, avšak PGRLF opět začne přijímat žádosti v rámci těchto modifikovaných programů od 1. září 2016.

 
Příspěvek byl publikován 22. července 2016 | Rubrika: Nezaradené | Autor: Neli Vesselinova.

zdroj: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. »

Zařazeno v Nezařazené