KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ministerstvo zemědělství zahájilo 6. ročník Farmářských slavností

26/07/16
Kateřina Patočková

Ministerstvo zemědělství zahájilo 6. ročník Farmářských slavností 15.7.2016 – Ministerstvo zemědělství zahájilo 6. ročník Farmářských slavností. Na čtyřech farmách a v Národním zemědělském muzeu v Praze si lidé budou moci prohlédnout zblízka život na statku, pro děti i dospělé je připravený zábavný program, soutěže a kuchařská show. Vstup na akci je zdarma. „Farmářskými slavnostmi podporujeme […]

Ministerstvo zemědělství zahájilo 6. ročník Farmářských slavností

15.7.2016 – Ministerstvo zemědělství zahájilo 6. ročník Farmářských slavností. Na čtyřech farmách a v Národním zemědělském muzeu v Praze si lidé budou moci prohlédnout zblízka život na statku, pro děti i dospělé je připravený zábavný program, soutěže a kuchařská show. Vstup na akci je zdarma.

„Farmářskými slavnostmi podporujeme zájem mladých rodin o tradice a venkov. Naším cílem je ukázat, že zemědělství je zajímavý a perspektivní obor. Chceme předvést lidem z měst, že zemědělci dnes používají špičkovou moderní techniku. Záměrem je seznámit děti s povoláním zemědělce, aby třeba v budoucnu uvažovaly, že se samy vydají touto profesní cestou,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Na statcích je pro návštěvníky připravena prohlídka ekologických chovů i rostlinné výroby, hudební program, soutěže a hry pro děti. Na Farmářských slavnostech si mohou lidé také nakoupit kvalitní potraviny takzvaně ze dvora a poznají místní chovatele a pěstitele.

„Tento způsob nákupu přibližuje zemědělce ke spotřebiteli a tomu zase umožňuje obohatit jídelníček o kvalitní potraviny se zaručeným původem,“ uvedl Marian Jurečka.

Na projektu se kromě Ministerstva zemědělství podílí Národní zemědělské muzeum a Státní zemědělský intervenční fond, který připravil sérii kuchařských show s kvalitními potravinami Klasa a Regionální potravina. Podrobnosti najdete na www.farmarskeslavnosti.cz

Harmonogram akcí

16. 7. – Ekofarma Agrofyto – Lidečko (Lidečko 486, Zlínský kraj)
23. 7. – Ekofarma Bošina (Vernéřovice 248, Královéhradecký kraj)
30. 7. – Biofarma Belina (Nežichov 8, Toužim, Karlovarský kraj)
20. 8. – biodynamický statek Bemagro (Malonty 101, Jihočeský kraj – slavnosti se konají v nové mlékárně farmy v Meziříčí 81, které se nachází cca 2 km od farmy)
24. 9. – Národní zemědělské muzeum Praha (Kostelní 1300/44, Praha 7, Hlavní město Praha)

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »

Zařazeno v Akce a semináře