KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Web Potraviny na pranýři nově i s informacemi o kontrolách Státní veterinární správy

16/11/16
Kateřina Patočková

15.11.2016 Webová aplikace Potraviny na pranýři, provozovaná od roku 2012 Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI), se ode dne 15.11.2016 nově v sekci Potraviny rozšiřuje o výsledky kontrolních zjištění Státní veterinární správy (SVS)

Web Potraviny na pranýři nově i s informacemi o kontrolách Státní veterinární správy

15. 11. 2016 – Webová aplikace Potraviny na pranýři, provozovaná od roku 2012 Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI), se ode dne 15. 11. 2016 nově v sekci Potraviny rozšiřuje i o výsledky kontrolních zjištění Státní veterinární správy (SVS).

Ke zjištěním SZPI o nebezpečných, falšovaných, či nejakostních potravinách a uzavřených provozovnách v ČR, zde spotřebitelům nyní přibudou i informace z kontrol SVS.

„Je to další logický krok směrem k větší ochraně spotřebitelů. Chceme jim poskytnout co nejvíce důležitých informací, a to snadno a přehledně na jednom místě,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Dle slov ústředního ředitele SZPI, Martina Klanici „Více informací spotřebitelům umožní lépe se orientovat v nabídce maloobchodu, vyvarovat se nákupu nekvalitních potravin a usnadní jim rozhodování při nákupech.“

Potraviny na pranýři jsou evropsky unikátním projektem zveřejňování výsledků kontrol potravin státním dozorovým orgánem. Webovou stránku www.potravinynapranyri.cz dosud navštívilo přes 4 miliony návštěvníků a bylo zde publikováno na 3 300 nevyhovujících šarží potravin a informace o 379 uzavřených provozovnách.

V letech 2012, 2013 a 2014 získal web prostřednictvím hlasování veřejnosti cenu českého internetu Křišťálová lupa v kategorii Veřejně prospěšná služba. Projekt se od svého spuštění rozšířil o mobilní aplikaci (více než 68 000 stažení) a o komunikaci na sociálních sítích – účty na Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal – referent mediální komunikace, tel.: + 420 542 426 613

zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce »

Zařazeno v Potravinářství