KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Podnikatelská mise doprovázející ministra zemědělství Mariana Jurečku na Kubu

25/01/17
Kateřina Patočková

Podnikatelská mise doprovázející ministra zemědělství Mariana Jurečku na Kubu Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na podnikatelské misi na Kubu, která se uskuteční v termínu 19. – 24. 3. 2017 a bude doprovázet ministra zemědělství Mariana Jurečku při jeho pracovní návštěvě Kuby. Zveme zejména firmy zaměřené na vývoz potravin a nápojů, obalových materiálů pro potraviny […]

Podnikatelská mise doprovázející ministra zemědělství Mariana Jurečku na Kubu

Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na podnikatelské misi na Kubu, která se uskuteční v termínu 19. – 24. 3. 2017 a bude doprovázet ministra zemědělství Mariana Jurečku při jeho pracovní návštěvě Kuby. Zveme zejména firmy zaměřené na vývoz potravin a nápojů, obalových materiálů pro potraviny a nápoje, potravinářských technologií, zemědělské techniky a mechanizace, zařízení pro chov zvířat, veterinárních léčiv a genetiky hospodářských zvířat a společnosti zabývající se výrobou a distribucí hnojiv a prostředků na ochranu rostlin i dalších produktů.

Cílem mise, kterou organizačně zaštiťuje Svaz průmyslu a dopravy České republiky, je účast a prezentace na zemědělském veletrhu FIAGROP – Feria Internacional Agroalimentaria a zprostředkování kontaktů mezi českými podnikateli a institucemi, kubánskými státními podniky a Kubánskou obchodní komorou. Veletrh FIAGROP byl během zářijové návštěvy zástupců MZe na Kubě doporučen jako ideální možnost k prezentaci českých firem. Součástí programu podnikatelské mise budou jednání se zástupci kubánské státní správy a Kubánské obchodní komory a business fórum s přednáškami.

Program je připravován ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Havaně a Kubánskou obchodní komorou a bude reflektovat konkrétní přání a zaměření portfolia účastníků. Součástí cesty pana ministra budou dále konzultace s protějšky a podpis Memoranda o porozumění mezi Ministerstvy zemědělství, a také návštěvy zemědělských, potravinářských a dalších provozů a zařízení.

Celková cena za účast na podnikatelské misi je 31400,- Kč a zahrnuje:
• 3x ubytování v jednolůžkových pokojích (ve stejném hotelu jako oficiální delegace[1]),
• stravování,
• místní přepravu,
• společné akce,
• zajištění víza,
• náklady spojené s přípravou cesty a službami pracovníka Svazu průmyslu a dopravy ČR během mise.

Ostatní služby v rámci realizace podnikatelské mise a účast na veletrhu FIAGROP jsou pro české firmy zcela zdarma (podpora projektu na podporu ekonomické diplomacie) – zajištěn národní stánek v rámci veletrhu, jednání se zástupci kubánské státní správy a Kubánské obchodní komory a business fórum s přednáškami. Součástí služby je i zápis účastníka do katalogu ve španělštině k prezentaci kubánským partnerům a možné bude prezentovat i propagační materiály a případně vzorky. Velkou výhodou pro účastníky je poskytnutí bezplatné mezistátní dopravy vládním letounem, což významně snižuje náklady cesty.

Upozorňujeme, že kapacita je omezena v závislosti na dostupnosti míst pro podnikatelskou delegaci ve vládním letadle. Proto žádáme o závazné přihlášení k účasti do 3.2.2017.

V případě zájmu o účast na misi zašlete prosím vyplněnou a naskenovanou závaznou přihlášku (jejíž formulář naleznete v příloze) a vyplněný snímek pro prezentaci na pserakova@spcr.cz a vyplňte elektronický registrační formulář zde: http://registrace.spcr.cz/?eventId=410&controller=event&task=individualRegister.

Pro více informací lze kontaktovat také pana Michala Kulíka z odboru zahraničně obchodní spolupráce Ministerstva zemědělství (+420 221 812 002; +420 724 962 707; michal.kulik@mze.cz).

 

Akviziční dopis

Snímek

Přihláška

zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »