KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje se bude opět prezentovat na výstavě Země živitelka

15/08/17
Ing. Eva Chromečková

Čtvrtek, 24. 8. 2017, výstaviště České Budějovice, Země živitelka

  

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2017

výstava Země živitelka, pavilon T1, expozice SZIF

24. 8. 2017

Země živitelka je mezinárodní agrosalón s více než 100 tisíci návštěvníky a stovkami českých i zahraničních vystavovatelů. Letošní ročník bude přelomový. Přinese množství novinek, jednotlivé zemědělské obory budou prezentovány napříč celým areálem.

Těšit se můžete na celou řadu zajímavostí, ale i nových věcí z nejrůznějších oborů jako je zemědělská technika, chov hospodářských a domácích zvířat, potravinářská výroba, rybářství, myslivost, včelařství, technologie. Chybět nebudou ani ukázky tradice, vývoje a nebo oslavy českého zemědělství. Země živitelka umožní navázat i nové obchodní příležitosti.

Součástí expozice SZIF v pavilonu T1 bude stánek Regionální agrární komory Jihomoravského kraje a paní Evy Sedlákové ze Šošůvky, na němž budou moci návštěvníci ochutnat i zakoupit oceněné výrobky soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje. K ochutnání bude připravena Farmářská slanina od firmy HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o., Paštika Pečínková od pana Fridricha z Němčiček, Kozí sýr pařený přírodní od paní Michaly Zdrubecké z Karolína, Kozí jogurtové mléko paní Evy Sedlákové ze Šošůvky, z pekařských výrobků to bude Zelná pochoutka od pekařství Křižák, s.r.o., nápoje zastoupí pivo Pacholek-polotmavý ležák 12 Vesnického pivovaru OHRADA z Vísek u Letovic a k ochutnání bude bylinný čaj firmy Sonnentor s.ro. z Čejkovic, Tady roste radost.

http://www.zemezivitelka.cz/