KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského  kraje na Husích slavnostech v Boskovicích

25/09/17
Ing. Eva Chromečková

Sobota 30. září 2017, zámecký park u skleníku, Boskovice

 

  

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2017

Husí slavnosti, zámecký park u skleníku, Boskovice

30. 9. 2017

Kulturní zařízení města Boskovice, Muzeum Boskovicka, Město Boskovice, ZO Českého svazu chovatelů zvou již na XIV. ročník Husích slavností v Boskovicích, které se letos konají od soboty 30. září do neděle 1. října 2017. Slavnosti připomínají někdejší proslulost boskovických husí, ceněných zejména na vídeňských trzích. I letos se návštěvníci mohou těšit na dvoudenní programový blok v areálu Letního kina, kde vystoupí Václav Neckář se skupinou Bacily, Marek Ztracený, Kristína, Elan KontraBand a další.

Areál parku u Zámeckého skleníku obsadí po oba dva dny trh lidových řemesel, na kterém se vedle nezbytného občerstvení a doplňkového sortimentu budou prodávat i nejrůznější výrobky tradičních řemesel i produkty související s ročním obdobím a husami. Chybět nebude nabídka husího sádla a dalších pochoutek, pohlednic z Husích slavností i pestrá škála upomínkových předmětů. Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i jídla z husí, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.

Součástí sobotních slavností bude i další prezentace Regionální potraviny Jihomoravského kraje  Zveme všechny zájemce o kvalitní, čerstvé, regionální výrobky. Připravena pro ně bude ochutnávka, prezentace a prodej nejen vítězných výrobků potravinářských soutěží Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2017. V našem žlutém stánku můžete ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: Farmářskou slaninu od firmy HADAČ a ZAPLETAL, s.r.o., Paštiku Pečínkovou od pana Fridricha z Němčiček, Kozí jogurtové mléko paní Evy Sedlákové ze Šošůvky, Kozí sýr pařený přírodní od paní Michaly Zdrubecké, z pekařských výrobků to bude Zelná pochoutka od pekařství Křižák, s.r.o., nápoje zastoupí pivo Pacholek-polotmavý ležák 12 Vesnického pivovaru OHRADA z Vísek u Letovic a k ochutnání bude bylinný čaj firmy Sonnentor s.ro. z Čejkovic, Tady roste radost. Vítězné výrobky můžete na našem žlutém stánku ochutnat i zakoupit.

Kozí sýr pařený přírodní od paní Michaly Zdrubecké z Karolína můžete ochutnat také přímo na stánku farmy Amálka, kde budou připraveny i další produkty tohoto výrobce. Z loňského ročníku soutěže se Vám opět představí a nabídne svoje zboží vítěz v kategorii pekařských výrobků, paní Lenka Haitová, jejíž Drnovický koláč byl právem oceněn značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje v roce 2016.

Přijďte a ochutnejte to nejlepší z jižní Moravy!