KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Naši vinaři sklidili úspěch v Jihoafrické republice

17/10/17

Naši vinaři sklidili úspěch v Jihoafrické republice 5. 10. 2017 17:23 Jednadvacátý ročník nejvýznamnější a jediné mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards přinesl moravským vinařům 4 zlaté medaile a 5 stříbrných medailí. Soutěž se konala ve Stellenboschi, což je centrum vinařství v Jihoafrické republice nedaleko Kapského města.   Dvě zlaté medaile získal […]

Naši vinaři sklidili úspěch v Jihoafrické republice

5. 10. 2017 17:23

Jednadvacátý ročník nejvýznamnější a jediné mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards přinesl moravským vinařům 4 zlaté medaile a 5 stříbrných medailí. Soutěž se konala ve Stellenboschi, což je centrum vinařství v Jihoafrické republice nedaleko Kapského města.

 

Dvě zlaté medaile získal Štěpán Maňák za Ryzlink vlašský 2016 Sur-lie a Hibernal 2016 výběr z hroznů. Vinařství U Kapličky taktéž obdrželo dvě zlaté medaile, a to za víno Pinot Blanc 2016 a víno Dalibor Pálava 2016. Tři stříbrné putují do vinařství Vinofol Novosedly za Ryzlink rýnský 2016, Pálavu Pavlov Exclusive 2016 a Sauvignon Blanc 2016 výběr z hroznů a zbývající dvě stříbrné si rozdělili Oldřich Drápal za slámové víno Bobulky 68 a Znovín Znojmo za Pinot Noir 2016 klaret.

„Mezi významnými mezinárodními soutěžemi narůstá konkurence, a tak se každá z nich snaží přijít s novými atraktivními nápady. Michelangelo od letoška nabízí oceněným vínům vstup na paluby a do loungí několika aerolinií, do významných partnerských hotelů, ale především nové „chytré“ samolepicí medaile, které QR kódem donavigují zákazníkův smartphone na stránku s detailním popisem vína, jeho oceněními a třeba i videem z vinic a ze sklepa,“ komentuje výhody soutěže JUDr. Luboš Bárta MBA.

Účast na letošním ročníku soutěže zaštiťovala redakce časopisu SOMMELIER a REVUE pro Hotel a Restaurant. Vína hodnotilo 28 odborníků, kteří reprezentovali 22 zemí (Argentinu, Bulharsko, Chile, Německo, Francii, Řecko, Portugalsko, Kanadu, Španělsko, Slovensko apod.) Michelangelo Wine Awards byla založena v roce 1997 jako jediná mezinárodní vinařská soutěž v jižní Africe. Soutěž každoročně obdrží od 1700 do 1800 vzorků vín, které jsou hodnoceny 100 bodovým systémem OIV.

Tisková zpráva. Pro více informací:

JUDr. Luboš Bárta MBA

E-mail: redakce@e-sommelier.cz

Tel: +420 602 270 830