KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina Jihomoravského kraje na Husích slavnostech v Boskovicích

26/09/18
Ing. Eva Chromečková

Sobota 29. 9. 2018, areál zámeckého parku, u zámeckého skleníku, Boskovice, 9:00 – 18:00 hodin 

     

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2018

Husí slavnosti, areál u zámeckého parku, Boskovice

29. 9. 2018

Areál parku u Zámeckého skleníku obsadí od soboty od 9.00 hod. do 18.00 hod. po oba dva dny trh lidových řemesel, na kterém se vedle nezbytného občerstvení a doplňkového sortimentu budou prodávat i nejrůznější výrobky tradičních řemesel i produkty související s ročním obdobím a husami. Boskovické restaurace budou po celý víkend vedle své obvyklé nabídky podávat i jídla z husí, případně kachniček, husí pečínka bude dostupná i přímo na místě konání v Zámeckém skleníku, který se promění v obří restauraci.

Dvoudenní programový blok v areálu letního kina Boskovice, který přímo sousedí s prostorem trhů, tedy s parkem u Zámeckého skleníku, uspokojí všechny příznivce lidové, folkové, ale i populární hudby. Dětem „husí“ dny kromě pohádkového programu zpestří nabídka dětských atrakcí, hry mateřského centra, dětské dílny, zvířátka ze dvorku, jízdy na koních, v muzeu pak výstava dětských prací a gastrodílna a v areálu za muzeem soutěžní výstava chovatelů drobného zvířectva.

Vše doplní výstava historické i současné zemědělské techniky. Po oba dny bude přes Informační centrum přístupna vyhlídková radniční věž na Masarykovo náměstí. Rovněž Zámek a Hrad Boskovice zvou k návštěvě.

V sobotu v době od 9:00 do 18:00 hodin bude pro návštěvníky připravena ochutnávka oceněných výrobků soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje. Ve stánku Regionální potraviny můžete ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: vynikající tlačenku pana Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova, Klasickou vepřovku z Řeznictví a uzenářství Štulpovi s.r.o. z Lelekovic, kozí sýr zrající – přírodní od paní Markéty Palánové nebo Milunino kysané mléko Bio paní Ing. Barbory Filípek Spitzové. Kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě zastoupí výrobek pana Ing. Marcela Malůška – Meruňkový džem výběrový (EXTRA) a kategorii nápojů bude reprezentovat oceněný Jablečný mošt odrůda Braeburn. Na stánku představíme také oceněnou specialitu firmy Chuť Moravy s.r.o., Svatojánské ořechy. Paní Markéta Palánová bude nabízet svůj oceněný výrobek – kozí sýr zrající přírodní ve svém stánku a nabídne i další svůj sortiment. Stejně tak i loňská vítězka, paní Michala Zdrubecká, představí na svém stánku nejen svůj oceněný výrobek – Kozí sýr pařený přírodní, paní Lenka Kučerová Vám nabídne Drnovický koláč, který je držitelem ocenění již od roku 2016.

Přijďte za námi a ochutnejte to nejlepší z jižní Moravy!