KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Prezident na setkání zemědělců OAK Rakovník

17/12/18
Kateřina Patočková

Prezident na setkání zemědělců OAK Rakovník Okresní agrární komora Rakovník uspořádala ve čtvrtek 6. prosince tradiční předvánoční setkání zemědělců. V odborné části zaměřené na hodnocení roku 2018 vystoupil také Zdeněk Jandejsek, prezident Agrární komory České republiky. Ve svém vystoupení se zaměřil na aktivity AK ČR v roce 2018. Uvedl mimo jiné: "Při jednáních s ministerstvem […]

Prezident na setkání zemědělců OAK Rakovník

Okresní agrární komora Rakovník uspořádala ve čtvrtek 6. prosince tradiční předvánoční setkání zemědělců. V odborné části zaměřené na hodnocení roku 2018 vystoupil také Zdeněk Jandejsek, prezident Agrární komory České republiky. Ve svém vystoupení se zaměřil na aktivity AK ČR v roce 2018. Uvedl mimo jiné: "Při jednáních s ministerstvem se nám podařilo navýšit národní dotace, které začínaly s rozpočtem 2,05 mld. Kč a podařilo se je navýšit až na téměř 3,91 mld. Kč, což představuje jejich téměř 100% vykrytí. Na rok 2019 již je rozpočet na národní dotace 3,8 mld. Kč."

Prezident dále informoval o vyjednávání podmínek v Programu rozvoje venkova, o normativech u zelené nafty, či o jednáních ke stanovení podmínek při vyplácení odškodnění na sucho i o činnosti Agrární komory v Bruselu, kde se již podařilo prosadit část zájmů zemědělců. Prezident závěrem poděkoval zemědělcům za jejich práci v nelehkých podmínkách a zdůraznil, že poptávka po kvalitních potravinách bude vždy. Na závěr popřál všem zemědělcům a jejich rodinám příjemné prožití svátků a úspěchy v novém roce.

Mgr. Ing. Jarmila Dubravská, PhD.. AK ČR

Zdroj: Agrární komora České republiky