KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Do Česka se stále dostává polské maso se salmonelou, za poslední měsíc 4 tuny

07/08/19
Kateřina Patočková

Do Česka se stále dostává polské maso se salmonelou, za poslední měsíc 4 tuny Za poslední zhruba měsíc veterináři zjistili salmonelu ve třech zásilkách drůbeže z Polska o hmotnosti 4,3 tuny, maso se nejspíš snědlo. Na dotaz ČTK to dnes sdělil za Státní veterinární správu (SVS) Petr Majer. O měsíc dřív šlo o 21 tun. […]

Do Česka se stále dostává polské maso se salmonelou, za poslední měsíc 4 tuny

Za poslední zhruba měsíc veterináři zjistili salmonelu ve třech zásilkách drůbeže z Polska o hmotnosti 4,3 tuny, maso se nejspíš snědlo. Na dotaz ČTK to dnes sdělil za Státní veterinární správu (SVS) Petr Majer. O měsíc dřív šlo o 21 tun. Od poloviny dubna uplatnili veterináři vůči příjemcům zásilek 27 mimořádných opatření, 18 jich bylo již zrušeno, protože příjemci přijali veškerá opatření, aby na trh neuváděli kontaminované potraviny. Opatření vůči devíti subjektům, podle kterých musí polské maso před uvolněním na trh otestovat právě na salmonely. zůstávají platná.

"Od 25. června do dnešního dne eviduje SVS tři záchyty salmonel u drůbežího masa ze zahraničí. Ve všech třech případech se jednalo o maso z Polska. Celková hmotnost uvedených zásilek byla 4,3 tuny. Všechno maso bylo v době obdržení výsledků již po spotřebě. Ve všech třech případech byla vůči příjemcům zásilek uplatněna mimořádná veterinární opatření," uvedl Majer.

Odkaz na celý článek zde.

Zdroj: eurozpravy.cz