KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Potraviny oceněné značkou Regionální potravina na Ovčáckých slavnostech ve Zlobici

13/08/19
Ing. Eva Chromečková

Sobota 17. 8. 2019, Zlobice u Malhostovic, Ovenálie, prezentace, ochutnávka a prodej regionálních potravin

     

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

OVENÁLIE, Zlobice 

17. 8. 2019

Ovčácké slavnosti OVENÁLIE Zlobice 2019 jsou určeny pro širokou veřejnost a pro chovatele ovcí a koz. OVENÁLIE se uskuteční za účasti významných hostů a nabídnou návštěvníkům výstavu zvířat a zemědělské techniky, soutěže a ukázky, nabídky produktů a výrobků v příjemném prostředí přírodního areálu Zlobice.V areálu Zlobice v katastru obce Malhostovice se uskuteční již devatenáctá celostátní výstava ovcí a koz, kterou organizuje Svaz chovatelů ovcí a koz z.s. ve spolupráci se společností OVEKO a.s. Na výstavě se představí většina chovaných plemen ovcí a koz v ČR.

Pro návštěvníky ovčáckých slavností bude ve stánku Regionální potravina připravena prezentace, ochutnávka i prodej produktů oceněných značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje. Přijďte ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: vynikající Gothajský salám pana Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova, Slaninádu brněnské firmy Chuť Moravy s.r.o.  Firma DOPES, s.r.o. z Benešova u Boskovic Vám představí oceněný Benešovský chléb a další své kvalitní pekařské výrobky.  V nabídce budou i výrobky oceněné značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje z Farmy Amálka paní Michaly Zdrubecké z Rájce-Jestřebí – kozí sýr přírodní a ovčí jogurt. Nabídku mléčných výrobků doplní oceněný výrobek paní Markéty Palánové, kozí sýr zrající Cabra al vino. Kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě zastoupí výrobek AGRO Brno – Tuřany, a.s. – Tuřanské kysané zelí ve slaném nálevu a Meruňkový výběrový džem EXTRA firmy Marmelušky s.r.o. z Veselí nad Moravou. V kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje budeme nabízet k ochutnávce i k prodeji oceněný Jablečný mošt Rubín společnosti ZEAS Lysice, a.s. 

Udělejte si výlet do malebné přírody podhůří českomoravské vysočiny, prohlédněte si výstavu malých přežvýkavců a přijďte ochutnat výrobky oceněné značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje, které zde můžete i nakoupit.

PROGRAM AKCE ke stažení