KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potravina na krajských Jihomoravských dožínkách v Brně

13/08/19
Ing. Eva Chromečková

1. září 2019, neděle, Mendlovo náměstí v Brně, zahrady Augustiniánského opatství

    

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

Jihomoravské dožínky, Mendlovo náměstí, Brno

1. 9. 2019

Přijďte v neděli 1. září 2019 na Mendlovo náměstí v Brně a oslavte se zemědělci jejich velký svátek – Jihomoravské krajské dožínky. Připravena bude pro Vás ochutnávka, prezentace a prodej nejen výrobků oceněných značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019. Ve stánku Regionální potravina můžete ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: vynikající Gothajský salám pana Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova, Slaninádu od brněnské firmy Chuť Moravy s.r.o.  Paní Markéta Palánová Vám představí své oceněné výrobky, kozí sýr zrající – přírodní  a kozí sýr zrající Cabra al vino. Rodinná pekárna Sokol s.r.o. ze Bzence představí svoje pekařské výrobky včele s vítězem z loňského roku – dýňovým chlebem. Pekařskou kategorii zastoupí i firma z Klobouk u Brna, Pekařství Křižák a představí oceněný výrobek  – Zelnou pochoutku. Kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě zastoupí výrobek AGRO Brno – Tuřany, a.s. s oceněným Tuřanským kysaným zelím ve slaném nálevu. V kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje budeme nabízet oceněný Jablečný mošt Rubín společnosti ZEAS Lysice, a.s.  V nabídce budou i výrobky oceněné značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje z Farmy Amálka od paní Michaly Zdrubecké z Rájce-Jestřebí – kozí sýr přírodní a ovčí jogurt.