KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Den za obnovu lesa s Regionální potravinou Jihomoravského kraje

07/10/19
Ing. Eva Chromečková

sobota 19. 10. 2019, prezentace, ochutnávka a prodej RP JMK, Sázíme lesy

 

     

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

Den za obnovu lesa, Brno, u zastávky MHD "Stará dálnice",

zastávka autobusů č. 50 a 5219. 10. 2019

 

Lesy České republiky, s. p., vás zvou na Den za obnovu lesa. Je to den, který nás spojí v úsilí čelit mimořádné kalamitě v našich lesích tím, že společně tento den symbolicky zahájíme výsadbu nových lesů, které budou růst po další generace.

Přijďte nás i se svými blízkými podpořit v Den za obnovu lesa. Kromě výsadby sazenic si můžete vyzkoušet i lesnické dovednosti, prověřit si své znalosti a v příjemném prostředí se také určitě dobře pobavíte.

Spolu s našimi lesáky i známými osobnostmi z vašeho regionu přidáte svůj první stromek ke společnému úsilí nazvanému Sázíme lesy nové generace.

Na akci Den za obnovu lesa bude pro vás připravena prezentace, ochutnávka a prodej potravinářských výrobků oceněných značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje. Ve stánku Regionální potravina můžete ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: vynikající Gothajský salám a tlačenku pana Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova, Slaninádu od brněnské firmy Chuť Moravy s.r.o.  V nabídce budou i výrobky oceněné značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje z Farmy Amálka od paní Michaly Zdrubecké z Rájce-Jestřebí – kozí sýr přírodní a ovčí jogurt a nabídku mléčných výrobků doplní oceněný výrobek paní Markéty Palánové, kozí sýr zrající Cabra al vino. Kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě představí firma AGRO Brno – Tuřany, a.s. – Tuřanské kysané zelí ve slaném nálevu. V kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje budeme nabízet oceněný Jablečný mošt Rubín společnosti ZEAS Lysice, a.s. 

Datum a čas: 19. 10. 2019 od 10.00 do 16.00 hod.

Parkoviště: 49°11’55.425"N, 16°30’59.209"E

Shromaždiště: 49°11’50.662"N, 16°30’56.288"E

Program:

– zalesňování

– měření kmenů a měření volně stojících stromů

– lesnické plánování (informace o lese)

– setkání s Miroslavou Knapkovou (olympijskou vítězkou ve skifu)

– lesní pedagogika pro nejmenší

– hry a soutěže

– drobné lesní práce

Poznámka organizátorů: přijeďte MHD bus č. 50, 52 na zastávku Stará dálnice, parkování je omezené, shromaždiště je cca 500 m od autobusové zastávky, s sebou sportovní oblečení i obuv, pláštěnku (sázíme za každého počasí)

PLAKÁT ke stažení zde