KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Pomoc potravinářům, zemědělcům a zpracovatelům

10/04/20
Ing. Eva Chromečková

Společně to zvládneme.

V této pro nás všechny nelehké době potřebuje pomoci každý. Pomáhat drobným živnostníků mají za cíl i dva portály:
Prvním z nich je projekt Právní pomoc potravinám https://help.potravinycesko.cz/, jehož cílem je poskytnout českým provozovatelům potravinářských podniků a ostatním producentům potravin, kteří jsou zasaženi aktuální krizí, bezplatné právní poradenství o základních právních otázkách souvisejících se současnou situací.

Pokud se potýkáte s nižším odbytem svých výrobků a hledáte cesty, jak o sobě dát vědět spotřebitelům, zkuste druhý projekt, kterým je portál Stále žijeme https://www.stalezijeme.cz/, jehož mottem je pomáhat pomocí. Portál slouží k propojení drobných živnostníků a potenciálních klientů.

Trápí-li vás nedostatek pracovních sil a podnikáte-li v zemědělském, potravinářském nebo lesnickém sektoru, vyhledejte facebookovou skupinu Buď superhrdina https://www.facebook.com/groups/210584496686612/?source_id=742950425746951. Stránka funguje jako nabídka pracovních pozic a jde o projekt Ministerstva zemědělství spolu s Českou zemědělskou univerzitou v Praze, Mendelovou univerzitou v Brně a Jihočeskou univerzitou v Českých Budějovicích. Stejně funguje i portál pracovních příležitostí Agrocontact.cz https://www.agrocontact.cz/– platforma k propojení naléhavých požadavků zemědělských a zpracovatelských firem a podniků na straně jedné a studentů MENDELU – potenciálních dobrovolníků na straně druhé.