KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

TO NEJLEPŠÍ Z MORAVY – festival jídla a řemesel dne 29.4.2023 ve Slavkově u Brna – ochutnejte výherní produkty Regionální potraviny

19/04/23

V rámci Food festivalu TO nejlepší z Moravy máte možnost ochutnat a zakoupit výherní výrobky soutěže Regionální potravina.

Máte rádi Moravu? U nás najdete to nejlepší z ní. Jídlo, pití, farmáře, folklor, tradici a hlavně dobrou náladu!

Již druhý ročník festivalu, který oslavuje umění řemesla a tradic Moravy se představí 29. dubna 2023 v parku zámku Slavkov – Austerlitz. Těšit se můžete na ty nejlepší z moravských výrobců jídla, pochoutek nebo nápojů, ale také na folklorní vystoupení a ukázky řemesel jako například stloukání másla.

Obrovského pikniku pod širým nebem se mimo jiné opět zúčastní i Maxijedlík Jaroslav Němec. Ten v loňském ročníku vyhrál obě soutěže v pojídání svatebních koláčků. Jako bonus si pak připsal i vítězství v soutěži v rychlostním pití piva. Uvidíme, jak se popere s výzvou, kterou jsme pro něj připravili letos. Programem, který bude probíhat od 10 do 16 hodin, bude provádět oblíbený moderátor Luděk Savana Urbánek.

Na stánku Regionální agrární komory můžete od 10 do 16 hod. ochutnat vítězné výrobky soutěže Regionální potravina ročníku 2022 a některé z nich si i zakoupit.