KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti byly rekordní

03/05/23

Od 22. do 26. dubna 2023 proběhly na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti.

Na výstavišti se představilo 236 vystavovatelů z 8 zemí. Branami výstaviště prošlo téměř 50 000 osob. Návštěvníci si mohli prohlédnout přes 1000 hospodářských zvířat, které jejich majitelé přihlásili do národních šampionátů, soutěžních a chovatelských přehlídek.

Pořadatelé využili pavilony P, F, G1 včetně okolních venkovních ploch, o víkendu byla využita i hala G2. Celková rekordní návštěvnost se projevila hlavně o víkendu, kdy nejvíce návštěvníků přišlo v neděli, ale velmi dobře byly navštívené i všechny všední dny. Veletrhy měly výrazný mezinárodní přesah, na výstavišti se konalo světové setkání chovatelů plemene charolais, v šampionátech rozhodovali zahraniční rozhodčí a z okolních zemí přijelo velké množství návštěvníků.

V expozici Regionální agrární komory Jihomoravského kraje v pavilonu F na stánku 013 měli návštěvníci v sobotu a neděli možnost ochutnat výrobky soutěže Regionální potravina ročníku 2022 a některé si i zakoupit.

Více ZDE.